Tăriceanu: Afirmaţia lui Cioloş despre OUG 13 şi intrarea României în Schengen, o invenţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl acuză pe fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş că a făcut o afirmaţie "pur politicianistă" referitoare la legătura dintre scandalul OUG 13 şi intrarea României în Schengen cu spaţiul aerian.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Afirmaţia fostului premier Dacian Cioloş potrivit căreia dacă nu ar fi existat situaţia creată de OUG nr. 13 ar fi fost şanse mari ca România să intre anul acesta în Spaţiul Schengen, cel puţin cu aeroporturile, este o invenţie, o declaraţie pur politicianistă, a declarat joi, la Antena 3, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

"Eu cred că este o invenţie (afirmaţia lui Dacian Cioloş - n.r.). O să fiu luni la Bruxelles, unde am programată o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Cunosc ambianţa la nivelul CE. Atâta vreme cât probabil noi nu vom constata ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare instituit în urmă cu 10 ani, probabil nici despre aderarea la spaţiul Schengen nu vom putea vorbi.

Aceste lucruri nu se vor putea realiza anul acesta pentru că cele două probleme sensibile ar deveni subiecte de dezbatere politică în campaniile electorale care urmează în Franţa şi în Germania. Vă garantez că acest subiect nu va fi pus pe masa discuţiilor la nivelul Comisiei Europene cel puţin anul acesta. Deci, afirmaţia domnului Cioloş este pur politicianistă", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Reacţia liderului ALDE vine după ce Cioloş a opinat în aceeaşi zi că, dacă nu se adopta OUG 13, ar fi fost şanse mari ca România să intre în Schengen cu spaţiul aerian. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne