Târgul de Turism al României. Toamna celor mai avantajoase oferte turistice

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României şi-a deschis astăzi porţile, la Romexpo, iar vizitatorii nu au întârziat să apară. Evenimentul, ajuns la cea de-a 28 a ediţie, găzduieşte peste 200 de companii din ţară şi din străinătate, care se vor axa, în principal, pe promovarea ofertelor turistice de schi din ţară şi din străinătate, dar şi a destinaţiilor exotice din plin sezon. Reprezentanţii agenţiilor de turism participante promit o gamă variată de oferte de vacanţă, dar şi reduceri considerabile de preţ.
Ioana Statescu
15.11.2012

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României şi-a deschis astăzi porţile, la Romexpo, iar vizitatorii nu au întârziat să apară. Evenimentul, ajuns la cea de-a 28 a ediţie, găzduieşte peste 200 de companii din ţară şi din străinătate, care se vor axa, în principal, pe promovarea ofertelor turistice de schi din ţară şi din străinătate, dar şi a destinaţiilor exotice din plin sezon. Reprezentanţii agenţiilor de turism participante promit o gamă variată de oferte de vacanţă, dar şi reduceri considerabile de preţ.

Discursurile rostite în deschiderea evenimentului au pus accentul pe promovarea destinaţiilor româneşti. Ministrul Turismului, Eduard Hellvig, a declarat că România ar trebui să se axeze pe ”turismul de nişă” şi a subliniat că succesul turismului din ţara noastră depinde de parteneriatul strategic dintre minister şi asociaţiile profesionale.

”Am speranţa că în februarie - martie 2013 cel târziu, vom avea prima campanie în România, finanţată din promovarea brand-ului pentru pachetele turistice puse la dispoziţie de industrie. Primul program vrem să-l numim ”Vacanţa ta în România”, în speranţa că vom colabora foarte bine cu asociaţiile profesionale şi vom putea pune la dispoziţia beneficiarilor pachete turistice atractive, care să crească rata de participare şi de implicare a cetăţenilor în turismul naţional. Este bine să ne axăm în promovarea brand-ului pe domeniile prioritare, pe turismul de nişă. Mă refer aici la turismul cultural, balnear, ecologic, de city break-uri. Trebuie să ţinem cont că suntem într-o competiţie cu alte ţări şi trebuie să promovăm ceea ce este deosebit şi specific în ţara noastră, astfel încât România să câştige competiţia cu ţările din jurul ei”, a subliniat Eduard Hellvig.

Ministrul Turismului a declarat că are în vedere ca promovarea turismului să fie făcută de anul viitor printr-un parteneriat public-privat de tip ONG, după modelul Germaniei. Acest parteneriat va face ca ”deciziile care se iau pentru promovarea României să fie în concordanţă cu realităţile, cu dorinţele şi necesităţile industriei de turism", a precizat Eduard Hellvig. Acesta a mai adăugat că măsura va fi introdusă în noua lege a turismului, document care se află în acest moment în faza de finalizare şi despre care ministrul Turismului a spus că este ”o lege modernă care va ajuta la dezvoltarea turismului românesc”.

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismului Românesc, Mohammad Murad, a declarat în cadrul discursului său că domeniul turistic a înregistrat în 2012 o creştere de 12% pe toate sectoarele. În plus, reprezentantul patronatelor a cerut autorităţilor să ţină pasul cu această creştere prin adoptarea unor măsuri urgente. Mohammad Murad s-a referit cei 300.000 de angajaţi ai sectorului turistic şi a subliniat că este nevoie de o creştere a personalului în acest domeniu, dar şi de introducerea tichetelor de vacanţă şi scăderea cotei TVA pentru turism.

”Vrem ca România să fie cunoscută de români. Nu uitaţi să alegeţi pentru vacanţa de iarnă România”, a precizat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismului Românesc, în încheierea discursului său.

Ofertele early booking, soluţia pentru o vacanţă ieftină

Indiferent dacă optaţi pentru o vacanţă în ţară sau în străinătate, dacă sunteţi amatorii turismului cultural, rural sau de aventură, dacă aveţi în plan o croazieră, o vizită la Disneyland sau un city break, sau sunteţi în căutarea unor oferte avantajoase pentru turismul de tratament, ofertele early booking par să fie soluţia pentru românii care îşi doresc cel puţin o vacanţă în acest an. Târgul de Turism al României propune o serie de reduceri atractive pentru toţi vizitatorii evenimentului.

”Pentru prima oară punem în vânzare early booking şi înscrieri timpurii pentru sezonul de vară 2013, întrucât deja avem oferte de litoral puse în vânzare prin agenţiile de turism care îşi aşteaptă vizitatorii la standurile de la Târgul de Turism al României. În afară de discounturile de înscrieri timpurii, care pot ajunge până la 30 şi 35%, dacă turiştii români îşi cumpără de acum vacanţa de vară, oferim şi reduceri care pot ajunge până la 5 sau 10%, dacă vor cumpăra în timpul târgului”, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Corina Martin într-un interviu acordat The Epoch Times.

Prima zi a Târgului de Turism al României a atras atât vizitatori care au mărturisit că se vor limita anul acesta la o singură vacanţă, cât şi turişti care îşi permit patru sau chiar cinci vacanţe pe an. Un lucru este sigur, cu toţii sunt în căutarea celor mai avantajoase oferte, iar reprezentanţii agenţiilor le vin în întâmpinare cu oferte pe toate gusturile şi, spun ei, pentru toate buzunarele. Mai mult, pe lângă pachetele turistice tradiţionale, vizitatorii târgului pot opta şi pentru oferte personalizate. Este de ajuns să spuneţi bugetul şi ce doriţi să vedeţi în vacanţă, iar touroperatorii vor încerca să vă satisfacă dorinţele.

Eduard Hellvig: Este bine să ne axăm în promovarea brand-ului pe domeniile prioritare, pe turismul de nişă. Mă refer aici la turismul cultural, balnear, ecologic, de city break-uri. Trebuie să ţinem cont că suntem într-o competiţie cu alte ţări şi trebuie să promovăm ceea ce este deosebit şi specific în ţara noastră, astfel încât România să câştige competiţia cu ţările din jurul ei

”Reducerile ajung până la 50 % la ofertele early booking. Cine vrea să-şi achiziţioneze un sejur în a doua jumătate a lunii aprilie, în Grecia, la o vilă de 3 stele, pachetul pentru 7 nopţi de cazare este de 49 de euro, la care se adaugă transportul cu autocarul, 55 de euro/persoană”, a declarat Marius Berca, director operaţional Christian Tour. Agenţia pe care o reprezintă vine cu oferte şi pentru amatorii de shopping. Astfel, pachetele pentru 4 zile şi 3 nopţi de cazare la Viena sau Praga costă 199 euro/persoană şi includ transportul cu autocarul, cazarea la hotel de 3 stele şi micul dejun.

Cea mai nouă modă în materie de vacanţe o reprezintă croazierele. Ofertele propuse de agenţia Perfect Tour pornesc de la 59 euro/persoană pentru 4 zile în Caraibe şi ajung până la 32.000 de euro pentru o cabină într-un vas de croazieră, pentru o călătorie de 101 nopţi în jurul lumii.

În ceea ce priveşte vacanţa de iarnă, agenţiile de turism participante la Târgul de Turism al României propun oferte pentru Crăciun la Viena la preţul de 249 de euro/ persoană, pentru 5 nopţi de cazare, într-un hotel de 3 stele, oferte de schi în Austria de la 45 euro/noapte, pentru un apartament de 3 stele, cu o capacitate de patru persoane sau oferte de Crăciun în Laponia, cu preţuri de la 1100 euro/ persoană, pentru 6 zile.

Pentru cei care aleg să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în România, cea mai convenabilă vacanţă este la Vatra Dornei, unde pentru o noapte într-o cabană de 3 stele, un turist va plăti 36 de lei. La Sovata, preţul este de 50 de lei de persoană pe noapte, doar pentru cazare.

Potrivit preşedintelui ANAT, Corina Martin, zona Bran- Moeciu, Bucovina şi Valea Prahovei sunt principalele destinaţii în care românii aleg să-şi petreacă vacanţa de iarnă. Pentru cei care optează pentru o vacanţă în străinătate, Austria rămâne şi în acest an pe primul loc în topul destinaţiilor de schi preferate de români, urmată de Italia, Slovenia şi Bulgaria.

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, în parteneriat cu ANAT, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

În aceeaşi perioadă cu Târgul de Turism se va desfăşura şi expoziţia internaţională de echipamente, dotări şi mobilier pentru hoteluri, restaurante.

Cele două târguri sunt deschise la Romexpo, în pavilioanele C1, C2, C4 şi C5, în perioada 15 - 17 noiembrie 2012, între orele 10.00 şi 18.00, iar pe 18 noiembrie 2012, între 10.00 şi 16.00. Preţul biletului este de 15 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor