Suspect afgan recunoaşte că a înjunghiat patru persoane în Viena

Un cetăţean afgan a recunoscut că este autorul a două atacuri separate cu arme albe comise în apropierea staţiei de metrou Nestroyplatz din Viena. Patru persoane s-au aflat în stare critică în spital.
Poliţişti austrieci (Getty Images)
Andrei Popescu
09.03.2018

Poliţia austriacă a arestat joi un tânăr în vârstă de 23 de ani suspectat de implicare în două atacuri cu cuţite care au avut loc miercuri seara în Viena. Patru persoane au fost grav rănite.

Un cetăţean afgan suspectat a recunoscut că a comis atacurile şi a declarat că “agresivitatea şi furia din cauza vieţii sale grele” sunt cauzele acestor fapte, a declarat Patrick Maierhofer, purtător de cuvânt al poliţiei vieneze.

Maierhofer a adăugat că poliţia nu consideră că a existat un motiv politic în spatele celor două atacuri.

Suspectul a fost arestat după ce a atacat o cunoştinţă afgană într-un parc din Viena cunoscut ca un loc de procurare a drogurilor. Acesta a acuzat victima că este dependentă de droguri, a precizat poliţia.

Tânărul afgan a mai înjunghiat un cuplu austriac şi pe fiica lor de 17 ani, a declarat poliţia. Tatăl este încă în stare critică, potrivit declaraţiei autorităţilor.

Germania a fost scena mai multor atacuri prin înjunghiere comise de afgani.

Anul trecut, peste 3.600 de cetăţeni afgani au cerut azil în Austria, care a devenit una dintre ţările cu cei mai mulţi solicitanţi de azil afgani.

Un studiu publicat de Facultatea de Medicină a Universităţii din Virginia anul trecut a arătat că refugiaţii afgani se confruntă cu un risc ridicat de depresie şi alte probleme psihologice datorate “experienţelor negative cu care s-au confruntat din cauza războaielor, strămutării, precum şi problemelor socio-economice post-imigraţie”.

În ciuda insurgenţei islamiste în curs de desfăşurare, care a luat viaţa a zeci de mii de civili şi membri ai forţelor de securitate, multe ţări europene consideră Afganistanul drept o aşa-zisă “ţară sigură”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor