Patru persoane rănite în două atacuri separate cu arme albe în Viena

Trei persoane au fost înjunghiate în faţa unui restaurant din Viena de către un atacator necunoscut. O jumătate de oră mai târziu, o altă persoană a fost înjunghiată în aceeaşi zonă, deşi nu se ştie dacă există legătură între cele două incidente.
Ofiţer de poliţie austriac, în Viena, Austria.
Ofiţer de poliţie austriac, în Viena, Austria. (Captură Imagine)

Patru persoane au fost rănite grav miercuri seară în Viena în două atacuri cu cuţite. Motivul şi posibila legătură dintre atacuri rămân încă neclare.

Primul atac a avut loc în apropierea staţiei de metrou Nestroyplatz, în Districtul al Doilea al Vienei, unde autorităţile au precizat că o persoană a atacat cu un cuţit trei membri ai unei familii în faţa unui restaurant japonez. Mama, tatăl şi fiica lor de 17 ani au suferit răni grave şi viaţa le este în pericol, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

După aproximativ o jumătate de oră, a avut loc al doilea atac, în acelaşi cartier, unde un cecen de 20 de ani a fost înjunghiat de un atacator necunoscut. Autorităţile susţin că şi viaţa tânărului cecen este în pericol din cauza rănilor.

Poliţia austriacă a declarat că nu ştie nimic despre posibilul suspect sau dacă cele două incidente sunt legate între ele, dar a indicat faptul că se află în căutarea unui suspect bărbat şi că a interogat câţiva martori la faţa locului.

Un bărbat afgan a fost reţinut în legătură cu cel de-al doilea atac, însă autorităţile nu au oferit niciun fel de informaţii.

Capitala austriacă nu a fost marcată de acte de terorism sau atacuri ale militanţilor islamişti precum cele ce au avut loc în Paris, Berlin şi Bruxelles începând cu 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe