Surpriză: Canada anunţă că nu are rezerve de aur

Departamentul canadian de Finanţe a publicat Raportul asupra Rezervelor Internaţionale, producând o mare surpriză când a arătat că nu prea mai dispune de rezerve de aur.
(Captură Foto)

Raportul din 3 martie este folosit pentru a arăta care este starea lunară a situaţiei financiare a naţiunii din punctul de vedere al rezervelor guvernamentale.

Departamentul Finanţelor a anunţat că rezervele internaţionale ale Canadei au crescut cu o cantitate echivalentă cu 108 milioane de dolari în luna februarie, ajungând la 81.290 milioane de dolari. Totuşi, în ciuda acestei creşteri, raportul indică rezerve de aur aproape de nivelul zero.

Decizia de a vinde aurul a venit direct din biroul ministrului de Finanţe.

Luna februarie a indicat un declin dramatic în rezervele de aur la nivel federal. Guvernul canadian a vândut aproximativ 619 kg de monezi de aur în luna februarie. De asemenea, la sfârşitul lunii trecute, rezervele de aur erau de doar 2 kg, practic fiind lichidate activele în aur.

Pieţele de aur au încheiat ziua de 3 martie în creştere. De fapt, creşterea preţurilor la aur a fost susţinută de viziunea că pieţele globale sunt încă instabile şi că economiile din Europa ar putea adopta politici economice care ar împinge ratele de referinţă ale băncilor centrale şi mai mult în teritoriul negativ.