Supravieţuitorii prăbuşirii elicopterului militar au fost operaţi
alte articole
Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani. Ambii au fost aduşi în Bucureşti având arsuri şi fracturi.
"Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat, cu traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. Ofiţerul a fost dus direct în sala de operaţii, fiindu-i operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore", a precizat directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu, citat de Mediafax.
Comandorul va mai fi operat, medicii descoperind la investigaţii un corp străin într-un plămân, care îi îngreunează respiraţia. De asemenea, Corneliu-Gabriel Titiana va fi supus unui transplant de piele, mai precizează sursa citată.
Valentin Bora a fost şi el operat sâmbătă noaptea. "Avea arsuri mai superficial grad III, cam 5-7 la sută, restul fiind arsuri intermediare. A venit cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri", a precizat dr. Niţescu.
Reamintim că elicopterul militar IAR-330 PUMA, având 10 persoane la bord, s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu.
Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la un spital din Târgu Mureş, după care un avion Spartan i-a preluat pentru a îi aduce la Spitalul de Arşi din Capitală.