"Va somăm să vă opriţi" - cetăţenii sectorului 3 către Robert Negoiţă şi viceprimarul său

Copac betonat pe strada Intrarea Reconstrucţiei din sectorul 3, Bucureşti
Copac betonat pe strada Intrarea Reconstrucţiei din sectorul 3, Bucureşti (Prietenii Parcului IOR, Facebook)

Grupul civic “Cetăţean Sector 3” a adresat vineri o scrisoare deschisă primarului Robert Negoiţă şi viceprimarului sectorului 3, Andrei Cristian Tudorache (PNL), pentru a le reaminti acestora promisiunile electorale făcute înainte de a fi aleşi. Totodată, locuitorii sectorului 3 le-au transmis edililor că s-au transformat în "şarlatani", care le-au înşelat buna credinţă.

În scrisoarea adresată primarului şi viceprimarului sectorului 3, dar şi organizaţiilor de sector ale PSD şi PNL spre informare, cetăţenii le reproşează edililor că au aprobat construcţii pe spaţii verzi, nesocotind faptul că locuitorii acestui sector dispun de mai puţin de jumătate din spaţiul verde de care ar trebui să aibă parte, conform reglementărilor UE.

Grupul civic îl mai acuză pe Negoiţă că nu a respectat nimic din ce a promis înainte de a fi primar ci, dimpotrivă, a început "un adevărat asalt atât al betonării asidue a sectorului 3'' şi a altor zone din parcurile sectorului.

"Dorim să vă atragem atenţia că nimic din ce aţi promis nu aţi îndeplinit ba, mai mult, aţi început un adevărat asalt atât al betonării asidue a sectorului 3 şi a multor zone din Parcul IOR şi din celelalte parcuri ale sectorului, cât şi al 'planurilor de dezvoltare' care, de fapt, nu înseamnă nimic altceva decât noi construcţii din beton în parcurile noastre - de exemplu, sala de spectacole pe care vreţi să o construiţi în construcţii pe spaţii verzi. Spre ştiinţa dumneavoastră, Bucureştiul este plin de săli de spectacole, deci nu este nevoie de încă una, mai ales în parcul nostru, unde veţi distruge încă o bucată de spaţiu verde! Adică, în loc să măriţi suprafaţa verde de DOAR 16,27 mp./locuitor, de care "vă plângeaţi" în campania electorală, dumneavoastră DISTRUGEŢI şi ce ne-a mai rămas. Considerăm asta o mare obrăznicie şi VĂ SOMĂM să vă opriţi!", i se adresează cetăţenii lui Negoiţă şi viceprimarului.

Reamintim că în sectorul 3 au avut loc recent proteste împotriva deciziei primarului sectorului de a construi o sală polivalentă ce ar presupune betonarea a 3000 de metri pătraţi din parcul IOR şi cheltuirea a 10,5 milioane de euro, în condiţiile în care, la câţiva paşi de parc, se află atât Casa Artelor cât şi Cinema Gloria, unde se pot desfăşura diferite spectacole. Cetăţenilor revoltaţi de decizia sa, Negoiţă le-a răspuns că a pledat personal pentru realizarea respectivului proiect.

Când i s-a reproşat faptul că în cartier se pun borduri peste borduri (de asemenea pe bani publici), Negoiţă i-a sfidat pe cetăţeni spunându-le că el nu pune borduri ci "diafragme de beton colorat în masă patentat în sectorul 3", şi cui nu-i place nu are decât să se mute din cartier.

Acuzându-i pe edili că-i sfidează pe cetăţenii, membrii Grupul civic “Cetăţean Sector 3” cer oprirea construcţiilor în parcuri, să se facă public contractul de concesiune a parcurilor şi lacurilor din sectorul 3 către firma Cris Garden SRL contra unei redevenţe de doar 6500 de euro anual şi, nu în ultimul rând, să fie respectaţi.

"De asemenea, am aflat din presă că aţi încheiat un contract de concesiune pentru toate parcurile şi lacurile din sector cu societatea Cris Garden SRL, care a făcut multiple (şi proaste) afaceri şi cu fostul primar Liviu Negoiţă. În schimbul celor 67 de hectare de parcuri şi 48 de hectare de luciu de apă, Primăria Sectorului 3 (adică noi, cetăţenii acestui sector!) va primi o redevenţă anuală de DOAR 6.500 de euro, o adevărată bătaie de joc!!! Proiectul nu a fost supus votului Consiliului Local decât după ce contractul fusese deja atribuit firmei Cris Garden. Mai mult, concesionarea nu a fost anunţată pe site-ul de licitaţii publice, ceea ce înseamnă că aţi încălcat legea", mai scriu cetăţenii.

Totodată, membrii grupului civic îi îndeamnă pe locatarii sectorului 3 să dea dovadă de spirit civic şi să sesizeze la primărie toate neregulile pe care le constată în sectorul lor. În aceste sens, pe Facebook a fost creată şi o pagină (https://www.facebook.com/events/792959417413048/) unde vor fi publicate sesizările trimise de cetăţeni primăriei sectorului 3.

Scrisoarea deschisă a Grupul civic “Cetăţean Sector 3" poate fi citită integral la http://cetateansector3.blogspot.ro/2014/10/scrisoare-deschisa-catre-primaria.html