SUA a început să identifice seminţele misterioase trimise din China

Colet misterios cu seminţe primit de americani din China (Whitehouse Police Department, Ohio, SUA)
A.P.
04.08.2020

În urmă cu aproape o săptămână, Departamentul pentru Agricultură al SUA a evidenţiat un fenomen misterios care lua amploare în SUA: numeroşi cetăţeni din toate statele primeau acasă pachete nesolicitate cu seminţe. Notificarea pe colete era falsă, de obicei scria bijuterii sau alte obiecte, iar adresa de retur era din China.

Acum, S.U.A. a început să identifice „14 tipuri de plante” după ce a analizat seminţele şi a publiat rezultatele: un „amestec de specii ornamentale, fructe şi legume, ierburi şi buruieni”, potrivit NY Times. Varză, hibiscus, lavandă, mentă, coada rândunicii, muştar, trandafir, rozmarin şi salvie au fost identificate până în prezent.

Osama El-Lissy, de la Serviciul de inspecţie pentru sănătatea animalelor şi a plantelor al Departamentului pentru Agricultură, a declarat: „Este doar o parte a eşantioanelor pe care le-am colectat până acum”.

Art Gover, cercetător în domeniul ştiinţei plantelor de la Universitatea Penn State, a declarat că „riscul este scăzut” ca plantele să fie parte a vreunui război biologic, dar seminţele „pot fi necorespunzătoare, deoarece pot introduce buruieni şi boli problematice”.

Lisa Delissio, profesoară de biologie la Salem State University din Massachusetts, a declarat: „Dacă oricare dintre seminţele neidentificate ar fi plantate, ar putea să înlocuiască plantele autohtone şi concura pentru resurse şi provoca daune mediului, agriculturii sau sănătăţii umane“.

Bernd Blossey, profesor la catedra de resurse naturale de la Universitatea Cornell, a comentat: „Evident că plantarea de rozmarin sau cimbru în grădină nu este ceva care să pună în pericol mediul. Dar pot exista şi alte lucruri acolo care nu au fost încă identificate. De fiecare dată când primeşti ceva necunoscut, sugestia mea este să le arzi, nici măcar să nu le arunci în coşul de gunoi".

După mai multe rapoarte apărute în mass-media din SUA cu privire la seminţe, Ministerul de Externe al Chinei a răspuns săptămâna trecută, spunând că China Post (serviciul de poştă, deţinut de stat) „a respectat cu stricteţe reglementările care interzic expedierea şi primirea de seminţe”, potrivit Bloomberg.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a mai afirmat că respectivele colete au fost „falsificate” şi „nu sunt din China”. China ar fi cerut ca Statele Unite să trimită seminţele înapoi în China, pentru a putea investiga în continuare.

Menţionăm că am scris cu câteva zile în urmă că americani din toată ţara începeau să raporteze că primesc pachete nesolicitate cu diferite tipuri de seminţe despre care nu ştiau nimic şi pe care nu le comandaseră.

În ceea ce priveşte acest fenomen se pun următoarele întrebări: de unde ştiau cei care au trimis coletele adresa destinatarilor şi de ce ar trimite cineva colete gratis, peste ocean.

Utilizatorii Facebook au adăugat fotografii în secţiunea de comentarii a postării care au arătat fotografii ale seminţelor primite din China. "Nu este o glumă. Am mai primit şi a doua zi!!!", a comentat un utilizator, precizând că pachetul a identificat conţinutul drept „flori de trandafiri”.

Cel puţin 40 de rezidenţi din Utah au spus că au primit pachete nesolicitate, potrivit Daily Mail.

Departamentul pentru Agricultură din Kansas şi Departamentul pentru Agricultură din Arizona au abordat de asemenea fenomenul, la fel şi Departamentul de Agricultură şi Silvicultură din Louisiana, care a menţionat:

"În momentul de faţă, nu suntem siguri ce tipuri de seminţe sunt în pachet. Din prudenţă, solicităm oricui primeşte un pachet nesolicitat să apeleze la LDAF imediat. Trebuie să identificăm seminţele pentru a ne asigura că nu prezintă un risc pentru industria agricolă sau pentru mediul statului Louisiana".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor