Toate cele 50 de state americane primesc colete ciudate cu seminţe din China. Canada, de asemenea

Colet misterios cu seminţe primit de americani din China
Colet misterios cu seminţe primit de americani din China (Whitehouse Police Department, Ohio, SUA)

Toate cele 50 de state americane au emis avertismente cu privire la un fenomen ciudat: numeroşi americani primesc colete nesolicitate din China, care conţin seminţe necunoscute.

Potrivit diferitelor fotografii transmise pe mass media socială şi publicate de agenţiile guvernului federal al SUA, oamenii din toată ţara au primit pachete care par să fi fost procesate de China Post, care operează serviciul poştal oficial al Chinei. Etichetele de pe pachete indică un conţinut eronat - de multe ori bijuterii - cu toate că pachetele conţin în mod clar seminţe.

Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, a declarat, marţi, într-un comunicat de presă, că etichetele par falsificate şi China Post a solicitat Serviciului Poştal al SUA să trimită astfel de pachete în China pentru anchetă.

Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) a anunţat marţi că agenţia sa de servicii de inspecţie pentru sănătate animală şi vegetală (APHIS) lucrează cu serviciile vamale şi de protecţie a frontierelor, din cadrul Departamentului Securităţii Interne, precum şi cu alte agenţii federale şi departamentele de stat pentru agricultură, pentru a investiga fenomenul.

„USDA colectează în prezent pachete de seminţe de la destinatari şi le va testa conţinutul şi va stabili dacă ele conţin lucruri care ar putea afecta agricultura sau mediul”, a anunţat departamentul.

Nu există nicio dovadă care să sugereze că situaţia este altceva decât o „escrocherie”, a mai declarat Departamentul.

Departamentul de Agricultură din Tennessee, printre primele departamente de stat care a emis avertismente cu privire la situaţie, a precizat că dacă oamenii au plantat deja seminţele, ar trebui să distrugă plantele.

„Nu este o idee bună să le plantăm”, a declarat agenţia într-un anunţ.

Agenţia de inspecţie a alimentelor din Canada a lansat marţi, de asemenea, un avertisment cu privire la seminţe nesolicitate, în urma unor rapoarte similare ale canadienilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe