Război, faza pe seminţe: Americanii au început să primească colete nesolicitate cu seminţe necunoscute din China

Steagul Partidului Comunist Chinez, caricatură publicată în ziarul Jyllands-Posten. China a criticat vehement publicaţia pentru lezarea imaginii Partidului-stat
Steagul Partidului Comunist Chinez, caricatură publicată în ziarul Jyllands-Posten. China a criticat vehement publicaţia pentru lezarea imaginii Partidului-stat (Jyllands-Posten / Niels Bo Bojesen)

Numeroşi americani încep să raporteze faptul că primesc pachete nesolicitate care conţin diferite tipuri de seminţe. Este bizar faptul că, potrivit Zerohedge, pachetele sunt nesolicitate, nefiind comandate, iar adresa de retur este întotdeauna din China.

Departamentul Agriculturii din Washington a scris despre ciudatul fenomen pe pagina sa de Facebook, pe 24 iulie 2020, menţionând că seminţele sunt livrate în ambalaje care arată că ar conţine "bijuterii", sau, în general, care specifică altceva decât ceea ce se află înăuntru.

Au fost emise notificări de acest gen în Virginia, Utah, Kansas, Arizona şi Louisiana.

„Seminţele nesolicitate ar putea fi specii invazive, o tentativă de introducere a unor boli de plante, sau pot fi dăunătoare pentru animale”, se arată în postare.

Utilizatorii Facebook au adăugat fotografii în secţiunea de comentarii a postării - arătând imagini ale pachetelor cu seminţe primite din China.

"Nu este o glumă. Am primit aşa ceva a doua zi !!!", comentează un utilizator al Facebook, precizând că pachetul a identificat fals conţinutul.

„Se pare că fenomenul are loc peste tot în ţară”, a declarat un rezident din Indiana care a primit şi el seminţe.

Cel puţin 40 de rezidenţi din Utah au spus că au primit pachetele nesolicitate, potrivit Daily Mail.

Departamentul Agriculturii din Kansas şi din Arizona au abordat de asemenea fenomenul, la fel şi cel din Louisiana, care a declarat:

"În momentul de faţă, nu suntem siguri ce tipuri de seminţe se află în pachet. Din prudenţă, solicităm celor care primesc asemenea pachete nesolicitate să apeleze imediat Departamentul Agriculturii din Louisiana. Trebuie să identificăm seminţele pentru a ne asigura că nu prezintă un risc pentru industria agricolă sau pentru mediul din Louisiana".

Au existat rapoarte similare de la Departamentul de Agricultură şi Servicii pentru Consumatori din Virginia. "Seminţele încă nu au fost identificate, însă oficialii speculează că seminţele pot fi dintr-o specie invazivă de plante şi recomandă rezidenţilor să nu le folosească", a informat Fox News.

"Luarea măsurilor de prevenire a introducerii acestora este cea mai eficientă metodă de reducere atât a riscului de infestări cu specii invazive, cât şi a diminuării costurilor privitoare la controlul şi atenuarea acestor infestări", a precizat Departamentul din Virginia într-un comunicat de presă.