Studiu german: Restricţiile anti-COVID nu au avut niciun efect în oprirea virusului [Telegraph]

China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)
Steve Watson via Summit News
06.06.2021

Un nou studiu major realizat de oamenii de ştiinţă germani de la Universitatea din München a constatat că măsurile de carantinare şi blocajele nu au avut niciun efect asupra reducerii ratei infecţiilor de virus Wuhan din Germania.

„Statisticienii de la Universitatea din München nu au găsit „nicio legătură directă între blocările în Germania şi scăderea ratelor de infecţie din ţară”, relatează Telegraph.

Studiul a constatat că, în toate cele trei momente înainte ca Germania să impună măsurile de restricţionare - noiembrie, decembrie şi aprilie - ratele de infecţie începuseră deja să scadă.

Rata R - numărul care indică câte persoane devin infectate de către un purtător - era deja sub 1 înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor de mişcare.

Un studiu scurs din interiorul Ministerului de Interne german a arătat că impactul restricţiilor ar putea fi mai letal decât cel al infecţiilor cu virus Wuhan din cauza victimelor altor boli grave care nu au primit tratament.

Acesta nu este în niciun caz singurul studiu care a concluzionat că restricţiile sunt complet inutile şi nu funcţionează.

Un studiu evaluat de colegi, publicat în ianuarie de cercetătorii de la Stanford, a constatat că restricţiile nu aduc mai multe beneficii ]n oprirea răspândirii virusului Wuhan decât măsurile voluntare, cum ar fi distanţarea socială.

În martie, profesorul Dr. Jay Bhattacharya, de la Stanford a declarat pentru Newsweek că restricţiile COVID-19 sunt „cea mai gravă greşeală în materie de sănătate publică din ultimii 100 de ani”.

La începutul acestui an, academicieni de la Duke, Harvard şi Johns Hopkins au concluzionat că ar putea exista aproximativ un milion de decese în exces în următoarele două decenii - ca urmare a impunerii restricţiilor de mişcare în timpul pandemiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor