Streinu-Cercel, după incendiul de la Matei Balş: Clădirea era din 1953, dar fusese refăcută complet

Streinu Cercel - gov.ro
Streinu Cercel - gov.ro (Epoch Times România)

Adrian Streinu-Cercel a declarat, vineri, după incendiul izbucnit la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală, în care au murit patru oameni, că unitatea medicală funcţiona într-o clădire veche din 1953, dar care fusese refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv al furnizării de oxigen, informează G4Media.

Fostul manager al Institutului “Matei Balş” a precizat că la momentul izbucnirii incendiului pacienţii erau conectaţi la masca de oxigen, iar starea lor era medie spre severă, potrivit G4Media.ro. Toţi pacienţii au fost mutaţi – peste 98% aveau nevoie de oxigen. Cercel susţine că ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie 2020, cu toate avizele.

Medicul a mai adăugat că nu s-au chemat medici de acasă, în condiţiile în care intervenţia SMURD a fost una eficientă.

Fostul manager de la Balş a precizat că, deocamdată, nu se cunoaşte cauza incendiului şi că odată aflată, va fi comunicată.

Reamintim că la Spitalul „Matei Balş” din Capitală a izbucnit un incendiu în dimineaţa zilei de vineri, tragedia fiind soldată cu patru morţi. Conform ISU şi Ministerului Sănătăţii, trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp. Potrivit G4Media, care citează surse din cadrul anchetei, cauza incendiului ar fi fost un reşou care funcţiona în salonul care a ars. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură