Streinu-Cercel, după incendiul de la Matei Balş: Clădirea era din 1953, dar fusese refăcută complet

Streinu Cercel - gov.ro
Streinu Cercel - gov.ro (Epoch Times România)

Adrian Streinu-Cercel a declarat, vineri, după incendiul izbucnit la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală, în care au murit patru oameni, că unitatea medicală funcţiona într-o clădire veche din 1953, dar care fusese refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv al furnizării de oxigen, informează G4Media.

Fostul manager al Institutului “Matei Balş” a precizat că la momentul izbucnirii incendiului pacienţii erau conectaţi la masca de oxigen, iar starea lor era medie spre severă, potrivit G4Media.ro. Toţi pacienţii au fost mutaţi – peste 98% aveau nevoie de oxigen. Cercel susţine că ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie 2020, cu toate avizele.

Medicul a mai adăugat că nu s-au chemat medici de acasă, în condiţiile în care intervenţia SMURD a fost una eficientă.

Fostul manager de la Balş a precizat că, deocamdată, nu se cunoaşte cauza incendiului şi că odată aflată, va fi comunicată.

Reamintim că la Spitalul „Matei Balş” din Capitală a izbucnit un incendiu în dimineaţa zilei de vineri, tragedia fiind soldată cu patru morţi. Conform ISU şi Ministerului Sănătăţii, trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp. Potrivit G4Media, care citează surse din cadrul anchetei, cauza incendiului ar fi fost un reşou care funcţiona în salonul care a ars. Detalii aici.