O nouă tragedie în sistemul sanitar. Incendiu la Balş. Cinci pacienţi au murit

Echipaj de pompieri in Bucuresti
Echipaj de pompieri in Bucuresti (Epoch Times România)

UPDATE: Numărul victimelor incendiului de la Institutul "Matei Balş" creşte la cinci, după ce trupul unei femei a fost găsit carbonizat în una dintre toaletele spitalului, informează Ziare.com.

"Am această confirmare pentru a cincea victimă de la Poliţie şi vă pot confirma că a fost găsit un cadavru carbonizat în baie. Din păcate sunt cinci victime. Toată clădirea a fost afectată. Eu aş vrea să aşteptăm rezultatele anchetelor, vom avea un raport şi pe baza lui vom putea să ne pronunţăm cu privire la cauza acestui incendiu", a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne potrivit sursei citate.


***

La Spitalului „Matei Balş” din Capitală a izbucnit un incendiu în dimineaţa zilei de vineri, tragedia fiind soldată cu patru morţi. Conform ISU şi Ministerului Sănătăţii, trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp.

Potrivit G4Media, care citează surse din cadrul anchetei, cauza incendiului ar fi fost un reşou care funcţiona în salonul care a ars.

102 pacienţi cu COVID-19 au fost evacuaţi iar focul a fost stins de pompieri. Circa 98% dintre pacienţii din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectaţi la oxigen. Toţi aveau o stare medie spre severă din cauza COVID, a precizat fostul director al institutului, Streinu Cercel.

În primă fază au fost evacuate circa 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului, a precizat coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa.

Bogdan Opriţa a mai declarat că dintre cele 44 de persoane evacuate două se aflau în stare mai gravă şi au necesitat măsuri de protezare respiratorie.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a anunţat în această dimineaţă că toţi pacienţii evacuaţi au fost transferaţi fie în alte pavilioane de la „Matei Balş”, fie la alte spitale din Bucureşti.

Şeful DSU, Raed Arafat a mai declarat că ultimul control la „Matei Balş” a fost în noiembrie anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură