Străinii promit investiţii de 2 miliarde euro în România în primul trimestru din 2013

Epoch Times România
01.04.2013

Investiţiile străine anunţate pentru România în primul trimestru al anului 2013 se ridică la 2 miliarde de euro, domeniile vizate fiind agricultura, industria lemnului şi energia alternativă.

OMV Petrom va investi până în 2015 aproximativ 200 de milioane de euro în redezvoltarea zăcământului Suplacu de Barcău, pentru deblocarea unor rezerve suplimentare de hidrocarburi, potrivit reprezentanţilor companiei.

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a anunţat, joi, o investiţie de 150 de milioane de euro, într-o fabrică de cherestea ce va fi construită în localitatea Reci din judeţul Covasna. Fabrica va fi pusă în funcţiune anul viitor şi va asigura locuri de muncă pentru aproximativ 650 de oameni, urmând să fie a cincea unitate de producţie pe care o deţine în România investitorul austriac.

TP-LINK, lider mondial şi local pe segmentul routerelor wireless, deschide un birou de reprezentare şi un centru logistic la Bucureşti. Centrul va fi un hub regional care va asigura distribuţia şi suportul tehnic pentru produse TP-LINK pentru clienţii din Europa de Sud-Est. Sucursala de la Bucureşti va funcţiona ca un SRL, cu un capital social de 1,6 milioane lei şi, pentru început, cu zece angajaţi. Urmează ca, până la sfârşitul anului, să se deschidă şi un centru de suport, un call-center pentru care se vor face angajări suplimentare.

Cel mai mare parc fotovoltaic din România şi unul dintre cele mai mari din Europa, întins pe 200 de hectare şi care cuprinde 317.000 de panouri solare, este aproape de finalizare lângă localitatea Sebiş, din judeţul Arad, în urma unei investiţii de 100 de milioane de euro.

Parcul are o putere totală de 65 MW, care ar acoperi necesarul pentru 100.000 de locuitori, la proiect lucrând 700 de oameni.

Investiţia aparţine companiei spaniole “Promocion Inversolar 65″, care a alocat un buget de 100 de milioane de euro pentru trei proiecte energetice derulate în Sebiş, pe o suprafaţă totală de aproape 200 de hectare.

Compania China Huadian Engineering va investi un miliard de euro pentru construcţia unui nou grup la termocentrala Rovinari din Complexul Energetic Oltenia. Proiectul dezvoltat de chinezi în România va adăuga o capacitate de 600 de MW la puterea deja existentă la Complexul Energetic Oltenia.

Iniţial se vorbea de un grup de 500 de MW şi un miliard de dolari însă, cel mai probabil, va fi un grup de 600 de MW şi un miliard de euro, pentru că “partea chineză nu are tehnologie pentru 500 de MW, la ei se folosesc multipli de 600 de MW”, conform economica.net.

Un orăşel de genul “Silicon Valley” va fi construit în judeţul Cluj, în urma unei investiţii de 300 de milioane de euro, şi va avea o suprafaţă de 300 de hectare. Aici vor fi reunite firme de IT şi locuinţe pentru specialişti.

Producătorul de anvelope Michelin, cu afaceri de 500 de milioane de euro, a anunţat că va investi într-un centru de marketing, care va fi amplasat în Bucureşti şi va fi deschis în 2014. Compania va coordona toată activitatea departamentului de marketing din Capitală. Anul trecut, ministrul Economiei, Lucian Bode, preciza că producătorul francez ia în calcul deschiderea unei noi fabrici, la Zalău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor