Ştiam de decizia lui Demeter şi o respectăm; UDMR nu are ce să-i reproşeze
alte articole
Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a precizat vineri că a discutat de mai multe ori cu preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Demeter Andras, despre decizia acestuia de a demisiona, punctând că o respectă şi că Uniunea îi mulţumeşte pentru ce a obţinut în cei doi ani de mandat şi nu are ce să-i reproşeze.
"Am avut mai multe discuţii cu domnul Demeter şi înainte şi după votul din Parlament privind raportul de activitate (al SRR - n.r.). Eu mă bucur că la dezbaterile privind raportul de activitate munca domnului Demeter a fost apreciată şi rapoartele au fost aprobate cu unanimitate de voturi în Comisii şi cu largă majoritate în plenul Camerelor reunite. Asta dovedeşte că din punctul de vedere al managementului instituţiei şi al politicilor editoriale nu a fost nimic de reproşat", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR.
El a precizat că există anumite probleme în cazul SRR, pe care le-a semnalat şi Demeter Andras în scrisoarea trimisă vineri celor două Camere ale Parlamentului.
"Eu consider că această decizie trebuie respectată, trebuie acceptată ca atare. El nu renunţă şi la calitatea lui de membru în Consiliul de Administraţie (al SRR - n.r.), doar la cea de preşedinte director-general. Va activa în continuare în CA. Deci, radioul după această decizie rămâne cu un CA. Eu, şi în mod public, vreau să-i mulţumesc lui Demeter pentru tot ce a reuşit să obţină în doi ani de mandat cât a stat în fruntea radioului. Ştiam de această decizie şi o acceptăm. Din punctul nostru de vedere, al UDMR, nu există niciun reproş. Nu avem ce să-i reproşăm lui Demeter", a mai spus Kelemen.
Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Demeter Andras, a solicitat vineri celor două Camere ale Parlamentului "dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii de responsabilităţile conferite prin hotărârea Parlamentului".
Potrivit unui comunicat remis de Demeter Andras, cauza acestei decizii este "nerespectarea de către autorităţile competente ale statului a dispoziţiilor imperative ale Legii de funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune".
El a declarat vineri, că radioul public nu va intra în derivă odată cu demisia sa din funcţie, precizând că el va rămâne membru în Consiliul de Administraţie şi că statul român trebuie să înţeleagă să îşi respecte obligaţia pe care o are.
"Autorităţile statului nu înţeleg să respecte obligaţia lor imperativă. Noi mai avem bani până în luna iulie, august un pic. Altfel, degeaba emitem, că nu se mai aude. Eu nu contest, însă, că statul nu are bani suficienţi. Eu, când acuz aparatul de stat că nu intervine, mă refer la două aspecte: unu - că nu mă ajută să-mi dea banii de care am nevoie şi doi - că nu intervine prin pârghiile pe care le are. Statul să desecretizeze tarifele", a spus Demeter Andras.