Statul jecmăneşte statul. Acuzaţii la Loteria Română

Ion Carapit
Ion Carapit (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Sindicaliştii din Loteria Română acuză că statul s-a folosit, de-a lungul anilor, de ANAF pentru a da amenzi nejustificate companiei, amenzi însumând circa 120 milioane de euro.

"În ultimii 7 ani, din 2008 până în 2016, toate controalele ANAF ne-au dat amenzi în jur de 500 de milioane de lei. Noi spunem că multe sunt ilegale.", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Loteria Naţională, Ion Carapit.

"Ce se întâmplă? Vin inspectori şi spun - nu aţi calculat TVA-ul când aţi fost cu grecii. Vin acum şi spun că din 2008 până în 2013 plătiţi TVA-UL la contractul cu grecii care e de 26 de ani, s-a dus, nu mai este!" a acuzat Carapit, întrebându-se de ce inspectorii financiari n-au ridicat acea problemă la vremea ei.

Potrivit lui Carapit, cum statul nu poate lua banii direct cu sacul din companie, trimite fiscul să ia sub orice pretext.

"În această perioadă vin. De ce? Pentru că guvernanţii au nevoie de bani. Şi atunci spun: " domnule, cum luăm banii?", că ei nu pot veni în companie să ridice banii cu sacul. Şi atunci au la îndemână această şmecherie, inspecţia financiară, vin şi spun, domnule, luaţi amendă că n-aţi dat TVA, penalităţi şi aşa mai departe! Gândiţi-vă, 500 de milioane, acum ar însemna 120 de milioane de euro!", a declarat sindicalitstul.

"Anul trecut au venit şi, ultimul raport al inspecţiei financiare a fost de 220 milioane de lei. Anul trecut în toamnă ne-au luat 220 de milioane şi în ianuarie 80 de milioane.", a mai precizat liderul sindical.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne