Judecătoarea Camelia Bogdan, înlăturată de la Secţia Penală a Curţii de Apel Bucureşti

Renumită pentru soluţiile dure date în dosarele unor mari corupţi, judecătoarea Camelia Bogdan a fost mutată de la Penal la Contencios.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Cunoscută ca judecătoare care i-a trimis după gratii pe Dan Voiculescu şi care şi-a permis inclusiv să respingă contestaţia făcută de primarul Sorin Oprescu faţă de măsura arestării preventive, Camelia Bogdan nu-i va mai băga în sperieţi pe marii corupţi cu dosare penale pe rol.

Potrivit unor surse judiciare citate de ziarul Adevărul, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti, judecătoarea Camelia Bogdan va fi mutată de la Secţia penală unde activa, la Secţia de contencios-administrativ. Sursele au mai precizat că judecătoarea Camelia Bogdan nu a fost de acord cu mutarea sa de la Secţia Penală.

Publicaţia citată reaminteşte că judecătoarea Bogdan are o bogată expertiză în infracţiunile economice, în special în cele legate de spălarea banilor. De-a lungul timpului, Camelia Bogdan, cea care a pronunţat sentinţa în celebrul dosar ICA a fost recuzat în dosarele grele, precum dosarul în care Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Ea a fost eliminată din complet pentru că judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti, a considerat că judecă mult prea repede dosarul. Judecătoarea a mai fost recuzată şi în cazurile Loteria II- George Copos şi Rafo – Ovidiu Tender.

Motivele mutării potrivit Curţii de Apel Bucureşti

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Bucureşti, Daniel Grădinaru, la nivelul Secţiei de contencios s-a constatat un deficit al numărului de judecători, astfel încât Colegiul de conducere a decis ca doi magistraţi, printre care se află şi Camelia Bogdan, să fie trecuţi de la Secţia penală la Secţia contencios. Grădinaru a mai precizat că judecătoarea Camelia Bogdan nu a fost mutată definitiv, ci va participa, pe o perioadă determinată de 3 luni, la şedinţele de judecată de la Secţia de contencios.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că nu este prima dată când Colegiul de conducere ia o asemenea decizie, iar Camelia Bogdan a primit şi 2 săptămâni pentru a se pregăti profesional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne