Statuie a Sf Maria decapitată în Toronto de extremişti
alte articole
Vandali neidentificaţi au decapitat o statuie a Fecioarei Maria în acest weekend, în faţa Bisericii maronite libaneze a Maicii Domnului din Toronto, transmite publicaţia Breitbart.
Pe pagina sa de Facebook, biserica parohială a Maicii Domnului (Liban), a postat fotografii cu statuia decapitată şi a relatat incidentul.
„Duminică, 30 august 2020, înainte de a ne începe Liturghiile la biserica Maicii Domnului din Liban, în Toronto, am fost şocaţi să descoperim un act oribil de vandalism”, se arată în postare. „Am constatat că statuia Fecioarei Maria, ridicată în faţa bisericii, a fost decapitată!”
Parohia notează că „actul urât” a fost probabil săvârşit „în timpul nopţii sau în zori”.
Se pare că vandalii au luat capul separat, deoarece enoriaşii nu l-au putut găsi în vecinătatea statuii.
„Enoriaşii noştri, ieşind din biserică, au fost îngroziţi să vadă un act atât de deplorabil şi rău intenţionat”, se menţionează în postarea pe Facebook. „Am contactat deja poliţia, le-am trimis câteva fotografii şi le-am solicitat să investigheze problema.”
Oficialii bisericii au declarat că examinează înregistrările de pe camerele de securitate instalate în jurul spaţiilor bisericii, „sperând să găsească indicii”.
Poliţia investighează incidentul, dar încă nu au fost efectuate arestări.
Luna trecută, liderii de la conferinţa episcopilor americani au condamnat recent un val de vandalism, incendieri şi profanare a siturilor catolice din SUA.
Pe 11 iulie, un tânăr de 24 de ani pe nume Stephen Anthony Shields a intrat cu o dubă în holul Bisericii Regina Păcii din Ocala, Florida. Apoi a turnat benzină şi a aprins-o, provocând pagube importante şi ameninţând credincioşii care erau adunaţi în biserică în acel moment.
În aceeaşi zi, presupuşi piromani au dat foc Misiunii San Gabriel Arcángel din Los Angeles, distrugând acoperişul din lemn al clădirii şi secţiunile din interior şi au decapitat şi o statuie a Fecioarei Maria la Biserica Sfântul Ştefan din Chattanooga, Tennessee.
„Indiferent dacă cei care au comis aceste acte au fost persoane cu probleme care strigau după ajutor sau agenţi ai urii care caută să intimideze, atacurile sunt semne ale unei societăţi care are nevoie de vindecare”, au spus episcopii în declaraţia lor, potrivit Breitbart.