Activist Black Lives Matter cere dărâmarea statuilor lui Isus pentru că ar reprezenta "supremaţia albă"

Statuia lui Iisus în Rio de Janeiro, Brazilia
Statuia lui Iisus în Rio de Janeiro, Brazilia (Wikipedia Commons)

Activistul de stânga al organizaţiei Black Lives Matter, Shaun King, a cerut luni ca toate statuile lui Isus care-l înfăţişează ca pe un „alb european” ar trebui să fie doborâte, deoarece reprezintă „o formă de supremaţie albă”.

"Da, cred că statuile albului european despre care se pretinde că este Isus ar trebui să fie date jos şi ele”, a scris King, un american care se descrie de culoare, dar despre care familia sa susţine că e alb. Statuile „sunt o formă de supremaţie albă. Întotdeauna au fost. În Biblie, când familia lui Isus a vrut să se ascundă şi să se amestece, ghici unde s-au dus? EGIPT! Nu Danemarca. Dărâmaţi-le".

"Da. Toate picturile murale şi vitraliile lui Isus alb, şi mama sa europeană şi prietenii lor albi ar trebui să fie daţi jos şi ei", a continuat el. „Sunt o formă brută de supremaţie albă. Creat ca instrumente de opresiune. Propagandă rasistă. Toţi ar trebui să fie daţi jos”.

Începând cu 2015, King a pretins că sărbătorile creştine ale Crăciunului şi Paştilor sunt „instrumente ale supremaţiei albe”.

Afirmaţiile lui Shaun King survin pe fondul unei campanii extinse de dărâmare a statuilor mai multor personalităţi pe întinsul Statelor Unite - unele dintre ele fiind ale celor care au luptat pentru emanciparea sclavilor.

După omorârea americanului de culoare George Floyd, în timpul unui arest, SUA a devenit scena multor demonstraţii violente, care au beneficiat de o amplă participare din partea activiştilor radicali de stânga, în special aparţinând organizaţiilor Black Lives Matter şi Antifa.

O analiză făcută de Loudon Trevor arată că organizaţiile de stânga sunt masiv implicate în proteste, care reprezintă mai puţin un strigăt de revoltă împotriva injustiţiei rasiale, fiind în principal o insurecţie comunistă mascată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe