Staţia Spaţială Internaţională infestată cu microbi spaţiali potenţial periculoşi

Oamenii de ştiinţă au descoperit un ecosistem înfloritor de "organisme infecţioase" la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.
Staţia Spaţială Internaţională
Staţia Spaţială Internaţională (Paolo Nespoli ESA/NASA/Getty Images)

O echipă NASA a descoperit cinci varietăţi de „Enterobacteriaceae”, care sunt similare cu microbii găsiţi în spitalele de pe Pământ, potrivit Metro.co.uk.

Toaleta bazei spaţiale a fost unul dintre principalele locuri ale infecţiei, precum şi zona pentru exerciţii.

Cercetătorii au calculat că există o „probabilitate de 79% ca microorganismele să poată provoca boli”, deşi până acum au fost efectuate analize doar asupra unor mostre prelevate de la organisme moarte, astfel încât acest risc s-ar putea dovedi a fi mai ridicat sau mai scăzut după efectuarea unor cercetări suplimentare.

Există temeri că bacteriile respective ar putea fi rezistente la medicamente, însemnând că ele ar putea prezenta un pericol mai mare pentru astronauţi deoarece tratamentele tradiţionale nu ar funcţiona corect.

Din fericire, microorganismele nu par a fi suficient de virulente pentru a îmbolnăvi oameni în acest stadiu, deşi ar putea evolua într-o formă mai periculoasă.

Dr. Kasthuri Venkateswaran, cercetător senior la Jet Propulsion Laboratory din cadrul Biotechnology and Planetary Protection Group şi autor al studiului, a afirmat că trei dintre tulpini aparţin unei specii care a provocat o boală la nou-născuţii de pe Pământ

De asemenea, aceste organisme au infectat un “pacient compromis”, ceea ce înseamnă că acesta probabil a suferit de o afecţiune care l-a făcut susceptibil la infecţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură