Spionajul chinez îl determină pe Obama să renunţe la Waldorf Astoria în timpul Adunării Generale a ONU

Datorită temerilor de a fi spionaţi, preşedintele american Barack Obama şi delegaţia sa nu vor folosi hotelul Waldorf Astoria, deţinut de chinezi, în timpul şederii lor în New York pentru cea de-a 70-a sesiune a Adunării Generale a ONU, a confirmat Casa Albă.
Preşedintele american Barack Obama. (JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
14.09.2015

Datorită temerilor de a fi spionaţi, preşedintele american Barack Obama şi delegaţia sa nu vor folosi hotelul Waldorf Astoria, deţinut de chinezi, în timpul şederii lor în New York pentru cea de-a 70-a sesiune a Adunării Generale a ONU, a confirmat Casa Albă.

“Pot confirma raportul că preşedintele ... şi restul delegaţiei americane vor fi cazaţi la hotelul New York Palace”, a declarat în weekend Josh Earnest, secretarul de presă al Casei Albe.

Hotelul Waldorf Astoria, iniţial deţinut de Hilton Worldwide Holdings, a fost vândut unui conglomerat chinez în 2014, ridicând temeri legate de securitate şi spionaj.

Obama şi echipa sa de consilieri vor fi cazaţi în schimb la Hotelul New York Palace săptămâna viitoare, încălcând astfel o tradiţie în ceea ce priveşte cazarea delegaţiei americane la Waldorf Astoria în timpul Adunării Generale a ONU.

Earnest a declarat: “Există o serie de factori care influenţează locul în care va fi cazat preşedintele când este plecat de la Casa Albă”, unul dintre factori fiind “securitatea”.

Washingtonul a acuzat de mulţi ani guvernul chinez şi forţele sale militare că desfăşoară atacuri cibernetice asupra SUA, inclusiv operaţiuni de furt de informaţii de la agenţiile federale americane.

Vineri, Obama a adresat această chestiune şi a declarat membrilor armatei americane că administraţia sa a informat cu claritate partea chineză că există anumite practici în care este implicată aceasta şi “despre care ştim că provin din China şi care nu sunt acceptabile.”

Aparent, administraţia Obama ia în considerare aplicarea unor sancţiuni împotriva companiilor şi intereselor chineze ca răspuns la aceste practici de spionaj.

Se estimează ca problema securităţii cibernetice să fie unul dintre subiectele majore de discuţie în cadrul unei întâlniri între Obama şi omologul său chinez Xi Jinping, care va avea loc în această lună la Washington.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor