"Şova a greşit în cazul Bechtel", afirmă Victor Ponta

Şedinţă la Guvern. În imagine, Victor Ponta
Şedinţă la Guvern. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
28.05.2013

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a greşit anunţând presa că înţelegerea cu Bechtel pentru autostrada Transilvania va fi reziliată luni, 27 mai, a precizat marţi premierul Victor Ponta, explicând că acesta nu trebuia să spună nimic până nu încheia negocierile.

"Cred că a fost prea transparent, că nu trebuia să vă spună nimic până nu încheia negocierea. Dacă v-a anunţat înainte să încheie negocierile, înseamnă că a greşit", le-a declarat Victor Ponta jurnaliştilor, aflat la Brăila.

Întrucât mai trebuie stabilite unele detalii, contractul cu Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania ar urma sa fie reziliat în următoarele zile, nu luni, a anunţat Şova ieri.

"Rezilierea contractului este o chestiune de zile, mai sunt unele detalii de pus la punct în această perioadă", a afirmat luni ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.

Însă joi, Dan Şova, declarase că luni, 27 mai, va fi reziliat contractul cu compania americană Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania, tot atunci urmând să fie anunţată şi suma pe care o mai are de achitat statul către constructor.

Ministrul a mai precizat atunci că sunt discutate ultimele detalii privind rezilierea acordului şi că suma despăgubirilor către Bechtel a fost deja stabilită, urmând să fie comunicată oficial luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor