Anca Boagiu cere demiterea ministrului Şova şi publicarea costurilor rezilierii contractului cu Bechtel

Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri  europene. În imagine, Anca Boagiu
Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri europene. În imagine, Anca Boagiu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
27.05.2013

Premierul Victor Ponta îşi ascunde neputinţa prin controlul cerut la contractul cu Bechtel, a afirmat luni prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor. În plus Boagiu îi cere şefului Guvernului să-l demită pe ministrul Şova şi să facă publice costurile rezilierii contractului.

"Ponta îşi ascunde neputinţa în controale şi dosare. Cred că dacă vrea să facă acest control, să înceapă cu Guvernul PSD pe perioada 2000-2004, contract pe care l-au încredinţat direct. Trebuia să fie un parteneriat public privat, pe care l-au transformat într-un contract finanţat de statul român şi care, iată, a condus la construirea a 52 de kilometri de autostradă cu 28 de milioane de euro pe kilometru", a declarat Boagiu, după şedinţa de luni a Colegiului Director al PDL.

Victor Ponta "nu face decât să-l acopere pe Şova", a mai precizat Anca Boagiu.

"Bechtel-ul, pentru informarea domnului Ponta, că Şova n-a fost în stare să spună despre ce este vorba, contractul a fost renegociat cuprinzând în ansamblul său opt tronsoane, dintre acestea şase au fost reziliate şi al şaptelea, care era de la Câmpia Turzii la Gilău şi avea 52 de kilometri, era executat în proporţie de 94% şi urma sa fie finalizat anul trecut şi al optulea avea 63 de kilometri, cu un final de execuţie anul acesta. Ce face Ponta astăzi nu face decât să-l acopere din nou pe Şova şi îi cer încă o dată public să demită acest ministru incompetent, care nu face altceva decât să vorbească gura fără el!", a mai precizat Anca Boagiu.

Fostul ministru a subliniat că premierul trebuie să facă publice costurile în cazul rezilierii.

"Le cer public să spună, în situaţia acestei rezilieri, minţite rezilieri pentru noi toţi, ce ar însemna costurile, pentru că, dacă ne uităm înapoi în timp, cred că vor ajunge cel puţin la un miliard pe care să-l dea Bechtel-ului pe ce au însemnat datoriile din trecut şi penalizările", a declarat Boagiu.

După ce vor mai fi stabilite unele detalii, contractul cu Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania ar urma sa fie reziliat în următoarele zile, şi nu luni, cum anunţase încă de joi ministrul Şova.

Corpul de Control al premierului urmează să verifice derularea contractului de la data încheierii şi până în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor