Şora, despre lipsa tinerilor de la urne: "Când îi va lovi prima nenorocire, vor înţelege de ce ar fi trebuit să iasă la vot"

Insuficient învăţaţi de dascăli despre ceea ce înseamnă civism, responsabilitate, vot, tinerii vor afla pe pielea lor ce înseamnă să nu iei parte la viaţa cetăţii după ce se vor izbi, în viaţa de zi cu zi, de devastatoarele efecte ale corupţiei.
Mihai Şora (Facebook)
Ana Ion
12.12.2016

Victoria PSD-ului în alegerile parlamentare a stârnit, aşa cum era de aşteptat, valuri de reacţii pe reţelele sociale, unul dintre cele mai comentate/criticate aspecte fiind absenteismul masiv şi faptul că tinerii nu au votat. O posibilă explicaţie a neimplicării tinerilor în viaţa cetăţii o dă filozoful Mihai Şora, care opinează că ceea ce s-a întâmplat este şi vina celor ce nu au ştiut să fie dascăli buni pentru noile generaţii.

Cât despre tineri, aceştia vor înţelege singuri, când viaţa le va da lecţii, de ce neimplicarea nu este o soluţie şi că nu doar ceea ce faci ci şi ceea ce NU faci are consecinţe.

Redăm postarea filozofului:

"18–24 de ani nu au mers la vot.

Poate şi pentru că 24–100 de ani nu au fost dascăli buni, n-au ştiut să-i înveţe la timp civismul, responsabilitatea, democraţia. Nu au izbutit să-i lumineze, să le vorbească mai convingător despre servituţile votului neexprimat.
Dar, ca şi alţii odinioară, 18–24 de ani vor învăţa singuri, din mers.
Vor vedea cu ochii lor:
când vor merge în excursii la munte… – şi, în locul pădurilor, vor găsi un teren viran;
când vor da primul concurs pentru o slujbă… – şi, în locul lor, va fi angajat prostovanul nepot al primarului;
când vor dori să-şi deschidă o mică afacere şi se vor prăbuşi sub teancul de hârtii şi acte inutile;
când primul lor copil va intra în spital pentru o banală fractură şi va ieşi paralizat sau amputat în urma unui „experiment.“

Atunci când îi va lovi prima nenorocire, abia atunci 18–24 de ani vor înţelege de ce ar fi trebuit să iasă la vot în ziua de 11 decembrie 2016", scrie Şora pe pagina sa de socializare.

Reamintim că PSD a câştigat cu un scor zdrobitor - cel mai mare de la FSN încoace - în timp ce peste 60% dintre români au stat în case în ziua votului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor