Situl arheologic al cetăţii regelui dac Dromichete, "vizitat" de buldozere cu aprobarea Primăriei
Anchetă penală la cel mai mare sit arheologic din judeţul Ialomiţa. Procurorii încearcă să descopere cine a avizat lucrările în urma cărora o porţiune a sitului a fost distrusă cu buldozerele. Aşezarea istorică are importanţă naţională, cercetările scoţând la iveală faptul că aici şi-ar fi avut cetatea regele dac Dromichete, a dezvăluit publicaţia Adevărul.
Situl arheologic "Piscul Crăsani" are, potrivit specialiştilor din cadrul Muzeului Judeţean Ialomiţa, o deosebită importanţă istorică şi naţională. El se află pe lista A a monumentelor istorice, făcând parte din Patrimoniul Naţional al judeţului Ialomiţa.
Importanţa sa este mare atât datorită faptului că aici s-au descoperit foarte multe urme ale trecutului, dar şi prin faptul că este primul şantier arheologic deschis în România. Primele săpături s-au efectuat aici în urmă cu mai bine de 100 de ani, iar cercetările sunt încă în desfăşurare.
Însuşi marele Vasile Pârvan a coordonat lucrările arheologice de la "Piscul Crăsani". Cercetările istorice au scos la iveală faptul că aici şi-ar fi avut cetatea regele dac Dromichete.
Pentru a citi integral articolul intraţi aici