Sinner afirmă: "Novak mă face un jucător mai bun"

Novak Djokovic împreună cu Jannik Sinner (screenshot via @atptour)
Mioara Stoica
21.11.2023

Novak Djokovic îl conduce pe Jannik Sinner cu 4-1 în seria Lexus ATP Head2Head, după victoria din meciul pentru titlu la Nitto ATP Finals 2023.

Italianul reflectă după finala de la Torino

Jannik Sinner şi-a entuziasmat fanii de acasă cu parcursul său până la meciul pentru titlu în Nitto ATP Finals, dar nu a reuşit să se impună duminică în faţa lui Novak Djokovic. În ciuda înfrângerii de la Torino, jucătorul în vârstă de 22 de ani a fost optimist în conferinţa de presă de după meci.

"Cred că Djokovic a jucat foarte, foarte bine astăzi, în special în spatele terenului", a declarat Sinner. "Dar cred că astăzi nu am fost la fel de precis în anumite momente. Simt că am căzut puţin şi din punct de vedere fizic. Când cobori puţin împotriva celui mai bun jucător din lume, el face să pară că există o mare diferenţă."

La începutul săptămânii, Sinner l-a învins pe Djokovic în drumul spre un parcurs perfect în faza grupelor. Dar sârbul a avut o prestaţie diferită duminică, când şi-a arătat cea mai bună formă, într-o performanţă aproape perfectă la serviciu.

"Tenisul este interesant pentru că, după cum puteţi vedea, fiecare zi este diferită", a declarat Sinner. "Acum câteva zile l-am bătut. Astăzi au fost din nou aceleaşi condiţii şi am pierdut".

"Dar cred că, în general, astăzi am văzut ce mai am de îmbunătăţit, cu siguranţă. Cred că mă face un jucător mai bun, la fel ca toţi ceilalţi jucători cu care am pierdut. Acum trebuie să lucrez la asta".

Dar chiar dacă a admis că trebuie să se îmbunătăţească, Sinner a fost optimist atunci când a analizat starea tenisului său.

"Cred că sunt multe lucruri pozitive, ca să fiu sincer", a spus numărul 4 mondial. "Cred că, mai ales în a doua jumătate a anului, din punct de vedere mental am fost mult, mult mai puternic. Nu m-am mai plâns la fel de mult pe teren când lucrurile mergeau prost. Cred că genul ăsta de lucruri face uneori diferenţa".

"Unul dintre lucrurile de care pot fi foarte fericit este că am jucat multe meciuri mari pe cele mai mari stadioane pe care le avem tot anul. Acesta este un lucru care sper că poate ajuta pentru sezonul următor."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor