Jannik Sinner câştigă Grupa Verde: Djokovic, în semifinale la Nitto ATP Finals

Jannik Sinner (Foto: screenshot via © Corinne Dubreuil/ATP Tour)
Mioara Stoica
17.11.2023

Marşul lui Jannik Sinner spre finala Nitto ATP continuă, ajungând joi seară în fruntea Grupei Verzi. Favoritul publicului de acasă a încheiat cu stil faza grupelor prestigiosului Masters de final de sezon, învingându-l pe Holger Rune cu 6-2, 5-7, 6-4.

După victoria din deschidere în faţa lui Stefanos Tsitsipas şi cea obţinută în faţa lui Novak Djokovic, Sinner a reuşit o triplă cu o nouă prestaţie curajoasă în Pala Alpitour în Torino, cu sala plină, transformând două din cele patru mingi de break pe care le-a avut în timpul meciului şi închizând după 2 ore şi 33 de minute de joc.

"Pentru mine este foarte important să pot reseta totul după victoria bună împotriva lui Novak Djokovic", a declarat Sinner. "Nu am mai câştigat niciodată împotriva lui Rune şi am făcut tot ce am putut. Am început bine. În repriza a doua, el a servit mai bine şi, de asemenea, s-a mişcat mai bine pe teren şi astfel meciul a început să devină mai echilibrat. Al treilea set ar fi putut fi câştigat de el. La 4-3 am salvat o minge de break. A trebuit să-l înfruntpe Rune, dar, desigur, sunt foarte mulţumit că m-am calificat în semifinale".

Cu acest succes, bilanţul lui Sinner pentru acest sezon este acum de 60 de victorii şi 14 înfrângeri şi este la doar două victorii distanţă de a-şi asigura al cincilea titlu în 2023. Jucătorul în vârstă de 22 de ani, care a câştigat deja turneele de la Montpellier, Beijing, Toronto şi Viena, este primul italian din ultimii 54 de ani care ajunge în semifinalele Nitto Atp Finals. "Faptul că am reuşit aici, în Italia, înseamnă şi mai mult pentru mine, aici, la Torino deci, un loc atât de special şi un turneu atât de special", a adăugat Sinner, care deţine acum recordul italian pentru cele mai multe victorii într-un singur sezon. "Sunt foarte fericit că am ocazia să mai joc încă două meciuri. Sper din tot sufletul să închei anul cu bine. Cred că direcţia este cea bună, vom vedea ce se va întâmpla în continuare”.

Novak Djokovic va juca în semifinalele Nitto ATP Finals. Numărul 1 mondial nu era stăpân pe destinul său joi seară, dar victoria lui Jannik Sinner în faţa lui Holger Rune i-a permis să sărbătorească trecerea de grupe.

Sinner s-a impus în Grupa Verde cu un bilanţ de 3-0, graţie victoriilor în faţa lui Stefanos Tsitsipas (care s-a retras ulterior), Djokovic şi Rune. Djokovic a terminat cu un bilanţ de 2-1, învingându-i pe Rune şi pe rezerva Hubert Hurkacz.

Dacă Rune l-ar fi învins pe Sinner, l-ar fi eliminat pe Djokovic. Acum, numărul 1 mondial este la două victorii distanţă de a sărbători al şaptelea său triumf la Nitto ATP Finals. Sinner este primul italian din istoria turneului.

În Grupa Roşie, Daniil Medvedev este deja calificat, deşi nu este încă sigur că va trece ca primul din grupă. Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev au amândoi şanse de a ajunge în semifinale, în timp ce Andrei Rublev este eliminat din competiţie, informează ATP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor