Sinner îl învinge pe Medvedev şi va juca o finală de vis la Torino

Favoritul gazdelor va juca în finală împotriva lui Djokovic
Jannik Sinner
Jannik Sinner (screenshot via @atptour.com)

Ascensiunea irezistibilă a lui Jannik Sinner în acest sezon l-a adus acum la un pas de gloria Nitto ATP Finals.

Italianul, graţie unei prestaţii curajoase, a trecut în semifinale de Daniil Medvedev cu 6-3, 6-7(4), 6-1 şi s-a calificat în finala turneului. Confruntat cu un adversar de elită şi cu aşteptările publicului de acasă, Sinner a avut o prestaţie perfectă, presărată cu lovituri câştigătoare, reuşind astfel să rămână neînvins şi să îşi prelungească şederea la Torino până la sfârşitul săptămânii.

Sinner a trebuit să joace la un nivel foarte ridicat pe parcursul celor două ore şi 29 de minute ale meciului pentru a destrăma jocul rezistent al lui Medvedev.

După şase înfrângeri consecutive în primele şase meciuri disputate, Sinner are acum 3-6 în meciurile ATP împotriva lui Medvedev, graţie victoriilor consecutive de la Beijing şi Viena din octombrie anul trecut. Victoria de astăzi în faţa numărului 3 mondial vine pe fondul unei serii formidabile care l-a făcut pe Sinner să câştige 17 din ultimele 19 meciuri de la US Open.

În finala de duminică Sinner va juca împotriva lui Novak Djokovic care a câştigat în faţa lui Carlos Alcaraz cu scorul 6-3, 6-2, în cea de-a doua semifinală de la Pala Alpitour, în cursul serii de sâmbătă. Atât împotriva sârbului, cât şi a spaniolului, italianul a ieşit victorios în ultimele provocări jucate împotriva lor: l-a învins pentru prima dată pe Djokovic, numărul 1 mondial, după patru înfrângeri, chiar la Torino, în faza grupelor Nitto Atp Finals, în timp ce împotriva lui Alcaraz s-a impus în semifinalele de la Beijing, în octombrie anul trecut.

În cazul în care Sinner îi va învinge pe Djokovic şi va ridica trofeul, el va deveni primul italian care va câştiga Nitto ATP Finals în cei 54 de ani de istorie a competiţiei. TPe lângă trofeu ar lua şi un premiu în valoare de 4.801.500 de dolari, cel mai mare premiu acordat vreodată în istoria tenisului, încheind turneul neînvins.

"Este un privilegiu să ai parte de o asemenea presiune", a declarat Sinner, întrebat despre susţinerea de care a beneficiat din partea publicului local. "Chiar şi cu o săptămână înainte de acest eveniment m-am simţit foarte bine pe acest teren. Este destul de rapid. Iar publicul mi-a dat foarte multă energie".