Alcaraz îl învinge pe Medvedev şi va juca cu Djokovic în semifinalele turneului de la Torino

Spaniolul şi sârbul vor juca a cincea lor întâlnire în circuit.
Tenisman spaniol Carlos Alcaraz. (Carlos Alcaraz/facebook)
Mioara Stoica
17.11.2023

Carlos Alcaraz a intrat vineri în Pala Alpitour din Torino, ştiind că victoria este singura modalitate de a-şi asigura un loc în semifinalele Nitto ATP Finals, turneu la care participă pentru prima dată în carieră.

Departe de a intra în panică, spaniolul a dat dovadă de sânge rece pe solul italian, învingându-l pe Daniil Medvedev, numărul 3 mondial, cu 6-4, 6-4 într-o oră şi 21 de minute, calificându-se pe primul loc în Grupa Roşie şi va avea o întâlnire explozivă cu Novak Djokovic în semifinalele turneului.

Într-o competiţie în care rămâne în picioare întregul Top 4, Medvedev îl va înfrunta în cealaltă semifinală pe idolul local Jannik Sinner. Italianul este singurul jucător rămas neînvins la simplu în acest turneu.

Alcaraz, numărul 2 în clasamentul Pepperstone ATP, a reuşit să facă faţă presiunii într-o confruntare de tipul "totul sau nimic" împotriva unui adversar care nu a cedat încă niciun set în cele două întâlniri anterioare (4-0). Deja calificat în semifinale, Medvedev obţinuse 66 de victorii în acest sezon, dintre care 49 pe teren rapid.

În plus, victoria îi permite lui Alcaraz să recâştige controlul (3-2) în clasamentul Lexus ATP Head2Head dintre cei doi. Jucătorul spaniol, care nu îl înfruntase niciodată pe Daniil pe un teren acoperit, şi-a completat a treia victorie din acest sezon în faţa campionului din 2020, adăugând meciul de la Torino la cele câştigate la Indian Wells şi Wimbledon la începutul anului.

Alcaraz, care, deşi s-a calificat la Nitto ATP Finals sezonul trecut, a ratat calificarea din cauza unei accidentări abdominale, a devenit cel mai tânăr jucător (20 de ani) care a ajuns în semifinale de la compatriotul său Rafael Nadal, în 2006.

Carlos concurează săptămâna aceasta la Torino după un alt sezon stelar în circuitul ATP. Spaniolul împarte cu Novak Djokovic, numărul 1 mondial în 2023 (6), liderul la titluri de simplu cu Novak Djokovic (6), inclusiv al doilea titlu de Grand Şlam la Turneul Campionilor şi două trofee ATP Masters 1000 la Indian Wells şi Madrid.

În sesiunea de seară, într-o confruntare între jucători deja eliminaţi din Grupa Roşie, dublul campion Alexander Zverev îl înfruntă pe Andrei Rublev, pentru a încheia turul turneului de la Torino.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor