Simplu şi bun: Inimioare dantelate din aluat de clătite

Dacă astăzi e acea zi specială în care vreţi să-l surprindeţi pe cel drag cu ceva mai deosebit, vă sugerăm să încercaţi aceste clătite dantelate în formă de inimioară. Clătitele sunt un desert popular şi îndrăgit, ce se prepară destul de uşor. Folosind o sticlă de plastic căreia îi găuriţi capacul atât cât să lase aluatul să curgă uşor, nu e nevoie de un talent deosebit să modelaţi inimioarele.
Maria Matyiku
14.02.2015

Dacă astăzi e acea zi specială în care vreţi să-l surprindeţi pe cel drag cu ceva mai deosebit, vă sugerăm să încercaţi aceste clătite dantelate în formă de inimioară. Clătitele sunt un desert popular şi îndrăgit, ce se prepară destul de uşor. Folosind o sticlă de plastic, căreia îi găuriţi capacul atât cât să lase aluatul să curgă uşor, nu e nevoie de un talent deosebit să modelaţi inimioarele. Se servesc cu fructe proaspete sau din compot sau cu siropul preferat.

Ingrediente:

250 g făină,
5 g sare,
60 g zahăr,
330 ml de lapte,
2 ouă,
un pacheţel de vanilie,
30 ml ulei,

20 g zahăr pudră,
câteva fructe proaspete sau din compot

Modul de preparare:

Pentru prepararea aluatului de clătite, se cerne mai întâi făina într-un castron, apoi se adaugă ouăle bătute şi se amestecă uşor cu telul. Se adaugă sarea, zahărul şi vanilia, apoi se toarnă treptat laptele, amestecându-se uşor până când aluatul devine cremos ca o smântână. Se adaugă apoi uleiul şi se amestecă până când se încorporează. Aluatul se lasă să se odihnească cam 10-15 minute.

Se pune tigaia de clătite pe foc (între mediu şi mare). După ce tigaia s-a încins bine, înainte de-a coace prima clătită, se unge cu puţin ulei.

În sticla de plastic se pune o parte din aluatul de clătite. Când tigaia e încinsă, cu aluatul ce se curge prin capacul sticlei, se modelează conturul "inimii", după care se ţese repede dantela. Pe margine de jur împrejur se pun picături din aluat. După un minut, inimioara se întoarce pe partea cealaltă şi se mai lasă cam un minut. După dorinţă, se pot face şi câteva inimioare pline.

Se repetă operaţia până când se termină tot aluatul de clătite. înainte de servire se pudrează cu zahăr şi se servesc alături de fructele sau compotul preferat. Vă dorim poftă bună!

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor