Sima, în noua scrisoare: Nu am fugit şi nu mă ascund; la urma urmei, nu există nicio plângere

Epoch Times România
12.10.2012

În noua scrisoare atribuită lui Cristian Sima care a fost publicată de Radu Soviani pe blogul personal, brokerul spune că nu a fugit,nu se ascunde şi că "la urma urmei,nu există nicio plângere şi niciun mandat" şi dezvăluie că Daniel Dăianu a investit 200.000 euro, iar Irina Schrotter 100.000 euro.

"Nu am fugit, nu mă ascund şi sunt înregistrat cu nume şi prenume şi cu paşaportul meu valabil. WBS România nu are clienţi discreţionari,controlul CNVM va confirma că toate conturile clienţilor sunt pline cu ceea ce clienţii ştiu şi cu acţiunile lor. Sibex, Casa de Compensaţie şi Depozitarul au toţi banii în lei dolari şi franci. Au început deja să vîndă dolarii în lei. Dacă vor aştepta până la sfîrşitul anului bursă va ieşi pe câştig chiar dacă nu mai face nicio tranzacţie, doar din câştigul financiar. Nu uitaţi, capitalizarea bursieră a Sibex este de 32 mil. de ron, iar pe conturile societăţii plus Casă şi Depozitar sunt 58 de mil ron în depozite dolari şi franci. Le-aş recomanda să continue relaţia cu London SE şi să nu dizolve bursa Dacă toţi clienţii de la Wbs Holding şi-ar retrage capitalul investit ar mai fi nevoie de 2 mil de euro şi de aproximativ 2 mil de dolari. Acum uitaţi-vă la birourile WBS în care filmaţi zilnic. Ele aparţin RPH SRL unde acţionar majoritar sunt eu cu nume şi prenume. Nu sunt ipotecate şi nu există credite la bănci. Jumătate din bani s-ar recupera de aici, nu mă dau înapoi să recuperez banii clienţilor, am lista lor şi toate transferurile, dar înainte aştept plîngerile penale şi sumele revendicate. Apropos de numele vehiculate la televizor, Daniel Dăianu avea 200k şi Irina Schrotter 100k. Nu există zeci de milioane de euro şi nici măcar 10 mil de euro. E drept în marjă am rulat şi 1 miliard de dolari pe lună, dar Goldman Sachs îţi permite marje de 0.25% la monezi şi futures pe indici şi de 5% pe acţiuni, adică uneori rişti de 400 de ori suma investită", se arată în scrisoare.

"Nu vreau să mă scuz că am pierdut banii, nu caut să-mi spăl imaginea care va fi terfelită şi dacă mîine aş veni cu 4 mil cash, nici nu vreau să spun aţi semnat, v- aţi asumat riscul, am pierdut asta e, deşi asta ar fi calea cea mai uşoară şi comodă pentru mine. Nu vreau să candidez pentru că nu m-ar alege nici mama acuma, nu vreau să sprijin pe nimeni din clasa politică, nu e nicio conspiraţie.Vreau să urlu adevărul, sunt un Ronin, adică singuratic şi voi muri ca un Ronin. Nu mă spijină nimeni acasă , nimeni nu ştie unde sunt, deşi nu mă ascund, la urma urmei, nu există nicio plângere şi niciun mandat .Povestea e lungă şi fără amănunte va fi ciopârţită, deja şi ceea ce am spus pînă acum va fi aruncat în derizoriu", mai scrie Sima.

IPJ Sibiu s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima în baza informaţiilor apărute în presă potrivit cărora acesta ar fi dispărut cu banii unor clienţi ce făceau tranzacţii printr-o firmă deţinută de el.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a anunţat că a luat act de informaţiile apărute în presă privind posibila dispariţie a fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima cu banii clienţlor WBS Holding şi că a început joi o investigaţie la sediul WBS România.

"În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţiIor societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România care se consideră prejudiciaţi să depună reclamaţii 1a sediul CNVM. Menţionăm totodată faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România", se arată într-un comunicat al CNVM.

CNVM va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi SSIF WBS România, "în scopul protecţiei investitorilor care desfăşoară operaţiuni pe
piaţa de capital prin intermediul SSIF-ului aflat sub autoritatea sa".

Cristian Sima a fost revocat miercuri din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu. Sima nu mai poate fi contactat de lunea trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor