Shen Yun: “intelepciune, pace, armonie”

Dorina Tudor si sotul ei.
Dorina Tudor si sotul ei. (Augustin Enescu / The Epoch Times)

BUCURESTI, Romania - Spectacolul Shen Yun al trupei Divine Performing Arts a avut reprezentatia finala marti la Teatrul National din Bucuresti.

Spectacolul a impresionat publicul roman de toate varstele si din toate straturile sociale. Unii cunosteau cultura traditionala chineza, altii nu o cunosteau. Totusi, un lucru este clar - spectacolul a fost foarte apreciat.

Chiar daca pentru multi spectacolul a fost primul exemplu de cultura chineza autentica, membrii audientei s-au identificat totusi cu mesajul acestuia.

"In timpul spectacolului imaginatia mea zbura. Desi nu fac parte din cultura lor, spiritual exista ceva care ne leaga," a declarat Radu Iatcu.

Vasile Marian, un inginer constructor aflat la pensie, care a participat de asemenea la spectacolul de marti, si-a exprimat gandurile atat cu privire la Shen Yun, cat si la interesul sau fata de cultura chineza.

"Este deosebit. Am vrut sa vad spectacolul pentru ca, la randul ei, cultura chineza este deosebita. Am admirat-o de la o varsta frageda si din acest motiv am urmat cursuri de limba chineza timp de un an si jumatate. Este o limba care imi place si am pus multa pasiune in acest lucru," a spus el.

Decorul colorat si costumele uluitoare au incantat publicul din Romania in timpul spectacolului. Dorinei Tudor, psiholog, i-a placut foarte mult spectacolul si l-a numit "ireal."

"Este remarcabil; am avut senzatia unei alte realitati, care a dominat intregul spectacol. Armonie deplina si o senzatie de plutire. De asemenea, decorul m-a impresionat. Costumele si coregrafia au fost deosebite."

Multi dintre cei care au vazut Shen Yun simt ca acesta poarta un mesaj mai profund. Asa a simtit si Dorina Tudor.

"Aici mesajul este foarte clar: intelepciune, pace, armonie."

Pentru informatii legate de viitoarele spectacole ale trupei Divine Performing Arts va rugam sa vizitati: www.DivinePerformingArts.org.

The Epoch Times este un sponsor al spectacolelor trupei Divine Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură