Sfârşitul unei legende? Clubul Rapid a intrat în faliment

După patru ani de insolvenţă, cu datorii de circa 18 milioane de lei, Rapidul intră în faliment.
Rapid Bucureşti
Rapid Bucureşti (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)

Unul din cele mai cunoscute cluburi de fotbal din România, îndrăgitul Rapid, a intrat în faliment. Decizia a fost pronunţată luni de Tribunalul Bucureşti şi se poate face recurs în termen de 10 zile, la Curtea de Apel, relatează prosport.ro.

Potrivit sursei citate, clubul avea datorii de peste 18 milioane de lei, din care 10 milioane la fisc iar foşti antrenori, jucători şi furnizori s-au considerat furaţi şi au cerut falimentul în instanţă. După mai multe termene, Tribunalul Bucureşti a dat luni verdictul: falimentul.

Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti

"Soluţia pe scurt: HOT În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art 107 alin 2 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii.

Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.(...)".

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport