Cioloş va urmări meciul cu Franţa alături de Hollande

Aflat în vizită la Paris, joi şi vineri, premierul român se va întâlni cu omologul său francez, iar vineri seara va pleca de la Palatul Elysee spre Stade de France, împreună cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, pentru a viziona meciul Franţa-România.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Gina Zaragiu
10.06.2016

Premierul Dacian Cioloş efectuează o vizită la Paris, joi şi vineri, în cadrul căreia sunt programate întrevederi cu studenţi, profesori şi membri ai conducerii Ecole Polytechnique şi ai Academiei pentru Agricultură a Franţei. De asemenea, premierul va avea o întâlnire la sediul Ambasadei României cu cei doi copii orfani ai cuplului de români morţi în atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015, care vor fi însoţiţi de tutorii lor legali, mai informează Guvernul.

Cioloş va participa la o reuniunea specială dedicată României prezidată de secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria, în cadrul Consiliului OCDE.

"Participarea la această reuniune se înscrie în obiectivul de etapă al României stabilit de Guvern în luna februarie a.c. privind crearea premiselor favorabile pentru luarea în considerare a candidaturii ţării noastre în cursul viitorului exerciţiu de lărgire a OCDE", potrivit unui comunicat al Guvernului.

În comunicat se mai menţionează că vizita marchează "trecerea Parteneriatului strategic bilateral într-o nouă etapă de dezvoltare, reflectată în noua Foaie de Parcurs", document care va fi semnat de Dacian Cioloş şi omologul său francez, Manuel Valls.

"Premierul Cioloş va avea, de asemenea, o întrevedere cu preşedintele Francois Hollande şi vor asista împreună la meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal, Franţa-România", se mai anunţă în comunicat.

Astfel, vineri seara la ora 20:00, premierul Cioloş va pleca de la Palatul Elysee, spre Stade de France, împreună cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, unde va participa la ceremonia de deschidere a Euro 2016 şi vizionarea meciului Franţa-România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor