Suporterilor ungari care merg în Franţa li s-a solicitat să se înregistreze pe internet

Ministerul ungar de Externe le-a solicitat suporterilor ungari care merg în Franţa să se înregistreze pe internet
(UEFA EURO/facebook)
Gina Zaragiu
10.06.2016

După ce Departamentul de Stat American a avertizat, marţi, că turneul de fotbal EURO 2016, care va avea loc în Franţa în perioada 10 iunie-10 iulie, este o ţintă pentru atacurile teroriste, Ministerul ungar de Externe i-a îndemnat pe suporterii care vor merge la Campionatul European de Fotbal, din Franţa, să se înregistreze pe internet.

Secretarul de stat pentru diplomaţia economică în Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Levente Magyar, a declarat la o conferinţă de presă susţinută joi, la Budapesta, că suporterii ungari se vor putea înregistra pe adresa de internet konzuliszolgalat.kormany.hu.

Potrivit acestuia, înregistrarea lor este necesară nu pentru a fi urmăriţi, ci din considerente de siguranţă, datele lor personale fiind, la nevoie, salvatoare de vieţi, în cazul unui eventual eveniment nedorit.

Secretarul de stat a subliniat că statul ungar şi Ministerul de Externe va face totul pentru a asigura securitatea cetăţenilor Ungariei în Franţa, dar asigurarea acesteia are şanse mai mari dacă turiştii vor urmări şi recomandările Centrului Antiterorism (TEK) din Ungaria.

Potrivit acestuia, reprezentanţii Serviciului consular ungar vor fi prezenţi în trei locaţii - Bordeaux, Marseille şi Lyon -, unde va juca selecţionata Ungariei.

Suporterii ungari se vor putea adresa reprezentanţilor Serviciului consular pentru informaţii, precum şi în cazul producerii unui accident, sau pentru a solicita ajutor în urma săvârşirii unei infracţiuni, potrivit mass-media din Ungaria.

În România, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi Federaţia Română de Fotbal a elaborat Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, ce conţine reguli pentru suporterii români care vor merge la meciurile de la EURO ce va avea loc între 10 iunie-10 iulie.

În context, reamintim că pe teritoriul Franţei este menţinută starea de urgenţă pe tot teritoriul ţării după atacurile teroriste din 13 noiembrie 2015 de la Paris. De asemenea, sunt menţinute controalele la frontiere. Starea de urgenţă permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. Pe tot teritoriul Franţei aeroporturile şi gările rămân deschise, însă călătorii sunt rugaţi să confirme orarele de călătorie cu compania de transport, deoarece se pot înregistra întârzieri din cauza măsurilor de securitate. Transportul public în Paris este operaţional, putând exista însă staţii închise sau rute modificate. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe site-ul www.ratp.fr.

Un oficial american citat de agenţia de ştiri Reuters a precizat că nu există informaţii exacte privind o ameninţare teroristă. În acelaşi timp, oficiul pentru relaţii externe al Marii Britanii a emis o avertizare de nivel maxim privind atacuri teroriste în Franţa.

Franţa va găzdui pentru a treia oară Campionatul European de fotbal. Se vor disputa 51 de partide ce vor fi găzduite pe 10 arene din Hexagon. La meciuri sunt aşteptaţi 2.5 milioane de spectatori. La turneul final sunt desemnaţi 90.000 de agenţi de securitate. Autorităţile franceze vor folosi o tehnologie anti-drone ca măsură de precauţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor