Senatul a adoptat noul Cod Fiscal

Senatul a adoptat luni noul Cod Fiscal cu 90 de voturi pentru şi 36 împotrivă, 4 dintre senatori alegând să se abţină. Noul Cod fiscal trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional.
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
27.04.2015

Senatul a adoptat luni noul Cod Fiscal cu 90 de voturi pentru şi 36 împotrivă, 4 dintre senatori alegând să se abţină. Noul Cod fiscal trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

În timp ce membri PSD şi aliaţii lor de la putere au avut numai cuvinte de laudă pentru noul proiect de cod fiscal, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre opoziţie, care a tunat şi a fulgerat pe această temă.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat în plenul Senatului că Guvernul şi-a propus pe termen mediu "continuarea măsurilor de creştere a eficienţei sistemului fiscal prin rescrierea Codului Fiscal creându-se astfel, pe de o parte, posibilitatea simplificării fiscalităţii, eliminării disfuncţionalităţii şi stabilirii coordonatelor pentru un cadru fiscal coerent şi modern, iar, pe de altă parte, premisele asigurării predictibilităţii sistemului fiscal şi continuării conduitei necesare unei consolidări fiscale sustenabile", potrivit Mediafax.

Eugen Teodorovici a adăugat că noul Cod Fiscal îşi propune "reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice".

Cu doar două zile în urmă însă, vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan afirma că, prin Codul Fiscal, premierul Victor Ponta încearcă de fapt "să aducă lumină în casă dărâmând peretele de rezistenţă".

"Acţiunea guvernului Ponta pe tema Codul Fiscal este Haos, Improvizaţie, Nimereală. Nu există om de afaceri serios care să aibă în momentul de faţă siguranţă şi o predictibilitate a afacerilor. Politica economică în momentul de faţă este pe pipăite şi cu viraje fiscale bruşte", a precizat Raluca Turcan.

În spatele măsurilor de relansare fiscală se ascunde, de fapt, lipsa cronică de resurse bugetare, este de părere vicepreşedinte PNL care, dând ca exemplu în acest sens "impozitul pe bacşiş este un exemplu care dă măsura disperării după bani a guvernului - arată cât de nepregătit este de fapt Executivul pentru o măsură de amploare ca reducerea TVA."

Mai mult, noul Cod Fiscal elaborat de Guvernul Ponta a primit aviz negativ din partea Consiliului Fiscal iar vicepreşedintele Comisiei Europene pentru monedă euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis, declara recent că executivul comunitar este îngrijorat de noul Cod fiscal propus de Guvernul României şi de scăderea TVA.

"Comisia Europeană este îngrijorată de noul Cod Fiscal şi de planurile de reducere a TVA, pentru că, potrivit evaluărilor Comisiei Europene şi ale FMI, sunt efecte fiscale negative, considerabile.", declara Dombrovskis pe 9 aprilie a.c.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor