Semnal de alarmă! Legea prin care Guvernul nu mai vrea să păzească pădurile retrocedate, în linie dreaptă

Legea prin care Guvernul nu mai vrea să păzească timp de şase luni pădurile după retrocedare, până când noii proprietari semnează un contract cu o firmă de pază sau cu un ocol silvic, a ajuns acum pe masa Parlamentului.
Pădure
Pădure (Pixabay.com)

Proprietarii pădurilor retrocedate beneficiază acum de susţinerea Romsilva pentru a-şi păzi terenurile timp de şase luni, însă Guvernul Grindeanu are de gând să schimbe radical această situaţie şi a depus un proiect de lege în acest sens, spre nemulţumirea ecologiştilor.

Potrivit stirileprotv.ro, în momentul de faţă, în România se fură chiar şi din cele supravegheate. Cu adevărat grav este că există aproape 500 de mii de hectare de pădure nepăzită, adică suprafaţa unui judeţ întreg. Dacă această lege promovată de Guvern va intra în vigoare, pădurile nimănui vor fi tot mai multe, au avertizat ecologiştii.

Teoretic, statul trebuie să-i amendeze pe proprietarii terenurilor fără paznici. În practică, însă, nu se întâmplă asta, spun ecologiştii.

În acest moment statul a rămas cu 3 din cele peste 6,5 milioane de hectare de pădure cât are România.

Ministerul Apelor şi Pădurilor susţine că a luat decizia pentru că situaţia este contradictorie Codului Silvic, care ar stabili că obligaţia de administrare a pădurii întră în sarcina proprietarului din momentul punerii în posesie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne