Şefa CNA va fi audiată miercuri în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.07.2014

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu va fi audiată, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, ca urmare a difuzării, de către Realitatea TV, a unei înregistrări în care şefa CNA-ului declară că a "acoperit" televiziunea deputatului PSD Sebastian Ghiţă - România TV - şi vorbeşte despre şantaj, "oameni care îi sunt obligaţi" şi o pot servi cu laptopuri etc.

"M-a forţat jigodia de Georgică Severin (preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, n.r.) să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă (Sebastian, deputat PSD şi patronul România TV, n.r.) şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de...aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal?" afirmă Laura Georgescu în înregistrarea menţionată.

Comentând situaţia, Georgică Severin, cel gratulat cu apelativul de "jigodie" de către şefa CNA, a declarat că i-a cerut demisia preşedintelui CNA:

"I-am cerut demisia public, mai mult nu am ce să fac", a spus Severin la Realitatea, subliniind faptul că şefa CNA nu poate fi demisă întrucât membrii CNA se bucură de "un regim special", căci ar exista "o lege care are la bază o directivă europeană" ce nu permite demiterea membrilor CNA decât dacă încalcă legea penală sau devin incompatibili.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Senat a mai declarat că i-a cerut demisia Laurei Georgescu nu pentru insulta la adresa lui ci pentru că din înregistrări reiese că aceasta ar fi favorizat un post TV şi ar fi cerut laptopuri de la "persoane care îi sunt obligate":

"Încă de săptămâna trecută am anunţat că în sesiunea Comisiei, programată la finele lui august, o vom audia pe Laura Georgescu. Am cerut de ieri demisia ei, nu pentru că m-ar fi jignit pe mine, ci pentru că domnia sa a făcut o serie de afirmaţii cum că un anumit post TV ar fi protejat, că s-ar face diverse presiuni... Am văzut în înregistrări că ea vorbeşte de laptopuri, total incompatibil cu funcţia pe care o are. Sunt lucruri suficient de grave cât să-i cer demisia", a declarat Severin, comentând limbajul suburban al şefei CNA.

"Dacă aceste înregistrări sunt valabile, soluţia logică e ca persoana să-şi dea demisia. Dacă n-o face, colegii ei pot face în aşa fel încât să o izoleze, în aşa fel încât să nu mai conteze", a mai declarat Severin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor