Sectorul bancar spaniol ar primi un împrumut de 66 de miliarde de euro, de rambursat în 2017, cu dobânzi de 3%

Linia de credite cerută de Spania pentru sectorul său bancar şi entităţile care au nevoie de recapitalizare rămâne şi miercuri în atenţia presei spaniole, care aduce noi detalii asupra împrumutului sau repercusiunilor imediate ale acestuia.
(THEO HEIMANN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.06.2012

Sectorul bancar spaniol ar primi un împrumut de 66 de miliarde de euro, de rambursat în 2017, cu dobânzi de 3%.

Linia de credite cerută de Spania pentru sectorul său bancar şi entităţile care au nevoie de recapitalizare rămâne şi miercuri în atenţia presei spaniole, care aduce noi detalii asupra împrumutului sau repercusiunilor imediate ale acestuia.

Pieţele îşi accentuează hărţuirea faţă de Spania, în ciuda planului de intervenţie bancară, semnalează cotidianul El Pais, după ce dobânzile pentru bonurile de trezorerie pentru 10 ani ajung la nivelul maxim, în întreaga zonă euro, iar la Comisia Europeană s-ar lua în consideraţie impunerea interdicţiei de a scoate bani din bănci.

El Mundo scrie că Spania reuşeşte să amâne pentru 2017 înapoierea eurocreditului. Potrivit cotidianului menţionat, creditul european, de până la 100 de miliarde de euro, oferit Spaniei, trebuie înapoiat în următorii cinci ani.

Pe de altă parte, cotidianul ABC dezvăluie că Fondul spaniol pentru restructurarea băncilor (FROB) se pregăteşte să primească până la 66 de miliarde de euro din partea Europei. În acelaşi timp, mai remarcă acelaşi cotidian spaniol, Italia se aşteaptă deja la atacuri ale pieţelor asupra datoriei de stat, iar Fondul Monetar Internaţional acordă trei luni pentru salvarea euro.

La Razon consideră că Spania ar putea câştiga 4,4 miliarde de euro pe an cu ajutorul financiar pentru bănci, întrucât acestea trebuie să dea statului dobânzi de 8,5% pentru banii pe care Eurogrupul îi oferă cu dobânzi de 3%. Şi acest cotidian scrie de asemenea despre Italia, care aşteaptă reacţiile pieţelor, iar teama de extindere a crizei lasă ţara pe marginea prăpastiei, după ce bursa a înregistrat cele mai proaste rezultate din Europa.

În schimb, cotidianul catalan El Periodico arată că în criza financiară, Grecia menţine Europa în aer, iar nesiguranţa faţă de situaţia Spaniei se alătură celei legate de alegerile de duminică din ţara elenă.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor