Se întâmplă în România: Pentru noile trenuri de metrou cumpărate trebuie „să se taie din peroane”

Metrou
Metrou (Epoch Times România)

O situaţie foarte ciudată se întâmplă la metroul din Bucureşti. Metrorex a cumpărat 16 trenuri de metrou, pentru care ar fi plătit 98 milioane de euro, însă acestea sunt prea late, astfel încât peroanele celor 14 staţii de pe Magistrala 2 de metrou trebuie modificate.

Problema este că aceste trenuri noi comandate de administraţia Metrorex sunt mult prea late pentru a putea fi folosite, astfel încât soluţia este că trebuie "să se taie din peroane 5-10 cm". În prezent se lucrează deja în multe zone de pe Magistrala 2, a informat miercuri, într-o conferinţă de presă liderul sindical Ion Rădoi, preşedintele Unitatea Sindicatului Liber din Metrou (USLM).

Liderul sindical a precizat că pe lângă cele 98 de milioane de euro plătite pentru achiziţionare, vor mai fi costuri suplimentare, care vor fi plătite tot de Metrorex, adică din banii cetăţenilor.

Metrorex a încheiat, în 2011, un contract de achiziţie a 16 trenuri noi de metrou cu firma CAF din Spania. Din cele 16 trenuri achiziţionate, patru sunt produse integral în Spania, iar 12 urmează a fi montate la uzina Atelierul CFR Griviţa.

Trenurile au câte 6 vagoane, o lungime de 114 m, o capacitate de 1.200 de pasageri şi pot circula cu o viteză maximă de 80 de km pe oră. Garniturile sunt dotate cu zone de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Trenurile de metrou realizate de firma CAF au început să sosească la Bucureşti în decembrie 2013, în prezent fiind recepţionate preliminar şase dintre acestea, aflate în diverse stadii de testare dinamică de tip/serie pe reţeaua de metrou.