Scriitorul de bileţele roz, Călin Popescu Tăriceanu îşi pune oameni la OIL TERMINAL

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Acuzat cândva că scria "bileţele roz" pentru a interveni în favoarea lui Dan Patriciu, Călin Popescu Tăriceanu, şef al Senatului prin bunăvoinţa lui Victor Ponta, îşi impune oamenii în conducerea operatorului portuar Oil Terminal, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, în cursa pentru cele şapte locuri din Consiliul de Administraţie s-au înscris doar opt persoane, iar doi dintre aceştia, propuşi de Ministerul Energiei ar fi "oamenii de casă" ai lui Tăriceanu, Daniel Marius Crişan şi Dan Păun. Alegerile urmează să aibă loc pe 20 februarie.

Ministerul Energiei, condus de Andrei Gerea, din partea PLR, deţine 59% din capitalul Oil Terminal. În consecinţă, Gerea a venit cu cinci propuneri pentru conducerea operatorului portuar, printre cei nominalizaţi numărându-se doi membri marcanţi ai formaţiunii lui Călin Popescu Tăriceanu.

Unul dintre aceştia este Daniel Marius Crişan, preşedintele PLR Argeş organizaţie din care face parte şi Andrei Gerea. Potrivit B1, Crişan a avut o evoluţie foarte interesantă. Acesta a ajuns din fost şef de garaj director, până anul trecut, la Apele Române Argeş şi, potrivit presei locale, ar deţine şi mai multe afaceri controversate în judeţ

Ce de al doilea om al lui Călin Popescu Tăriceanu, cu şanse reale să ajungă în conducerea Oil Terminal este liderul PLR Brăila Dan Păun, mai arată B1 TV

Păun este consilier local municipal în Brăila, unde a fost ales pe listele ecologiştilor. Ulterior, acesta a trecut însă în echipa lui Tăriceanu. Expertiza lui Păun în domeniul afacerilor cu petrol nu pare însă destul de limitat având în vedere că până acum acesta a condus o companie care se ocupă de producerea de leacuri naturiste şi de pudre dermatologice.

Oil Terminal SA Constanţa, unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei, este o societate cu capital majoritar de stat, care ocupă o poziţie strategică în zona Mării Negre, fiind cel mai important operator pe mare specializat în vehicularea ţiţeiului, produselor petroliere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea importului, exportului şi tranzitului.

Reamintim în context că în august anul trecut, ANAF a încercat să execute silit OIL TERMINAL, reclamând neplata sumei de 73.361.451 lei în temeiul unor titluri executorii emise de Biroul Vamal Constanţa în urmă cu 11 ani.

Reprezentanţii companiei susţin că executarea silită este abuzivă şi nelegală, cele 73 de milioane reclamate de fisc fiind achitate în urmă cu ani de zile de RAFO ONEŞTI (căpuşată de afacerişti protejaţi de PSD şi trimisă acum la fier vechi), fapt consemnat în sentinţa civilă nr. 13189/14.08.2012 pronunţată de Judecătoria Constanţa.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a susţinut la momentul respectiv că executarea silită a OIL TERMINAL SA (finalmente evitată) ar putea fi o stratagemă prin care Ponta pregăteşte o vânzare ieftină a acesteia unei companii chineze. Strategia guvernului Ponta ar fi executarea silită, urmată apoi de o privatizare 'salvatoare' la un preţ de nimic, a explicat fostul Ministru al Justiţiei.

"Ceva informaţii care mi-au parvenit, precum şi instinctul, îmi spun că se pregăteşte o nouă MEGA-HOŢIE: OIL TERMINAL. E o companie strategică de interes naţional. Metoda hoţiei e simplă: executare silită forţată şi abuzivă de către ANAF, privatizarea ca metodă de 'salvare', evident la un preţ scăzut, că doar vorbim de faliment, nu-i aşa? Şi, ca din întâmplare, cumpărarea ei de către o companie chineză sau cu capital chinezesc. Fără comisioane nelegale, bineînţeles. În cinstea vizitei Dr. Ponta în China!

Mai reamintim în context că şeful PLR, Călin Popescu Tăriceanu, făcut preşedinte al Senatului de Victor Ponta, a fost acuzat că, în urmă cu nouă ani, a încercat să îl convingă pe preşedintelui Băsescu să intervină la Parchetul General pentru (acum răposatul) Dinu Patriciu în legătură cu cercetările ce aveau loc în dosarul Petromidia (Rompetrol).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne