Elena Udrea: PMP a făcut plângere penală împotriva lui Tăriceanu. Se face că a uitat că a făcut trafic de influenţă pentru Dinu Patriciu

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat că PMP a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu.

Elena Udrea a dezvăluit că în anul 2005, atunci când era premier, Călin Popescu Tăriceanu îi cerea lui Traian Băsescu, printr-un bileţel roz, să intervină la Parchet în favoarea lui Dinu Patriciu.

”Se face că a uitat, aşa cum a uitat în 2007, a făcut trafic de influenţă la preşedintele ţării în favoarea lui Dinu Patriciu, a contribuit la suspendarea preşedintelui, astăzi se face că uită că în istoria recentă a acestei ţări este singurul prim-ministru care a făcut trafic de influenţă la şeful statului şi iniţiază scrisori pentru o demisie de onoare a preşedintelui. Credem că minimă decenţă ar trebui să aibă domnul Călin Popescu Tăriceanu”, a afirmat Udrea.

Deputatul PMP a susţinut că Tăriceanu ar trebui să-şi dea de urgenţă demisia din fruntea Senatului, întrucât este ultimul om care ar putea vorbi despre onoare sau justiţie, în condiţiile în care acum nu este decât o marionetă în mâinile lui Dan Voiculescu şi a tuturor celor care au probleme cu legea şi vor să scape nepedepsiţi, după ce au prăduit România. "Sunt convinsă că DNA-ul de acum va putea face mult mai multă lumină în acest caz decât Parchetul General de atunci, pe care majoritatea PNL - PSD îl controla", a spus Udrea.

Călin Popescu Tăriceanu susţine, însă, că nu i-a trimis niciun bileţel roz, ci documente, preşedintelui Băsescu.

Tăriceanu: Lăsaţi povestea cu bileţelul roz

„Un document în general, când îl trimiţi, îl transmiţi cu o notă de însoţire. Lăsaţi povestea cu bileţelul roz. În privinţa plângerii făcute la DNA, singurul lucru pe care doresc să-l comentez este că DNA-ul va putea să analizeze, justiţia prin urmare trebuie să funcţioneze. Parcursul normal şi firesc acesta este. Am încredere că DNA va proceda conform legii”, a reacţionat Tăriceanu.

În anul 2007, preşedintele Traian Băsescu a arătat bileţelul ce i-a fost trimis de Tăriceanu la începutul anului 2005, împreună cu materialul Rompetrol. "1. Dragă Traian, îţi trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia, să vorbeşti la Parchet despre subiect?", scria Tăriceanu, care şi semna.

Preşedintele Senatului a replicat luni că în loc de Parchet a scris, de fapt, CSM, în contextul în care pe bileţel scrie „Dragă Traian, să vorbeşti la Parchet”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat luni că a propus să se adopte o declaraţie politică prin care să se ceară demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu în urma scandalului de corupţie în care este implicat fratele acestuia, Mircea Băsescu. Tăriceanu a mai propus ca şi Camera Deputaţilor să se alăture acestei iniţiative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne