SBU a confiscat înregistrările centru de control al traficului aerian cu avionul MH17

Tensiune maximă în urma doborârii unui avion  al Malaysia Airlines cu pasageri la bord în estul Ucrainei.
Tensiune maximă în urma doborârii unui avion al Malaysia Airlines cu pasageri la bord în estul Ucrainei. (youtube.com)

Se pare că detaliile despre ce s-a întâmplat cu avionul MH17 aparţinând companiei Malaysia Airlines întârzie să apară, pentru că, potrivit rapoartelor BBC, "serviciul de securitate al Ucrainei, SBU, a confiscat înregistrările cu conversaţiile purtat de ofiţerii ucraineni de control ai traficului aerian şi echipajul avionului doborât, a declarat o sursă de la Kiev pentru agenţia de ştiri Interfax."

Ce se întâmplat în continuare cu înregistrările este complet necunoscut. Ce se ştie însă este că orice speranţă de a obţine o explicaţie cu privire la motivul pentru care avionul a zburat aşa cum a făcut-o, sau de a afla ce anume au văzut sau vorbit piloţii în momentele dinainte de explozie, a fost complet disipată.

Separatiştii pro-ruşi din regiune au declarat, joi, că au găsit o cutie neagră, când avionul de pasageri din Malaezia a căzut, între Krasni Luch, din regiunea Luhansk, şi Shakhtarsk, din regiunea învecinată Doneţk.

Agenţia de ştiri Interfax-Ucraina a susţinut că prima cutia neagră a fost trimisă la Moscova pentru analiză, a raportat BBC. Agenţia de ştiri a raportat acum că a doua cutie neagră a fost recuperată de la locul accidentului.