Sârbu: Copii teribili conduc jeep-uri, Mercedes-uri cu ecusoane de la Senat

Deschiderea sesiunii parlamentare, Şedinţă de Plen la Senat
Deschiderea sesiunii parlamentare, Şedinţă de Plen la Senat (Epoch Times România)

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, a sesizat conducerea Senatului despre faptul că multe maşini "jeep, Mercedes" sunt conduse de "copii teribili", care au ecusoane de la Senat pe parbriz, fapt ce deteriorează "imaginea" parlamentului.

"Am văzut, nu săptămâna asta, de mai multe săptămâni, poate luni de zile, constat un lucru: tot mai multe maşini, care nu ne reprezintă, vorbesc de jeep-uri, Mercedes-uri, de tot felul, sigur, conduse de copii teribili, au pe parbriz ecusoane de la Senat. Chiar acum în deplasarea asta, pe care am făcut-o la Mediaş, în mai multe locuri am observat", le-a spus el senatorilor din Biroul Permanent, potrivit transcrierii discuţiilor unei şedinţe a Biroului Permanent al Senatului, care a avut loc la începutul lunii noiembrie.

Ilie Sârbu a solicitat informaţii despre modul în care se eliberează aceste ecusoane, urmând ca Secretariatul General să prezinte conducerii Senatului o situaţie în acest sens.

"Ei le folosesc în alte scopuri, ştiţi bine, ca să impresioneze poliţiştii, să mai impresioneze ştiu eu pe cine. (…) Nu ne face bine ca imagine. Oamenii nu au de unde să ştie că sunt senatori, că nu sunt senatori", a afirmat social-democratul.

"Eu cred că ar trebui şi aici să facem ordine, cum am mai făcut în diverse sectoare. Nu cred că e normal… sau găsim o altă formulă pentru maşini, să nu mai avem nevoie nici noi de ele. La noi când se creează o idee, după aceea vin toţi ceilalţi şi o exploatează", a precizat Ilie Sârbu.

Totodată, secretarul Senatului Nicolae Moga (PSD) a solicitat Secretariatului General să verifice cum au acces în instituţie unii foşti consilieri, care, conform acestuia, "încă mai bântuie" prin Senat.

"Şi nu ştiu în ce calitate o fac, şi nu ştiu cum intră de fiecare dată, dacă vreţi am să vă dau nominal două nume, pentru că pe mine personal nu mă deranjează, nu înţeleg însă de ce sunt aici prezenţi, în ce calitate şi cum pătrund de fiecare dată în Senat", a spus Rotaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne