Puiu Haşotti: Ilie Sârbu duce tratative secrete cu preşedintele Traian Băsescu

Puiu Haşotti, PNL
Puiu Haşotti, PNL (Epoch Times România)

Puiu Haşotti, liderul senatorilor liberali, l-a acuzat pe liderul PSD de la Senat, Ilie Sârbu că a purtat tratative secrete cu preşedintele Traian Băsescu, timp de un an şi jumătate, începând din 2007. Haşotti a precizat că liberalii respectă protocolul cu PSD.

"Partidul Naţional Liberal şi Crin Antonescu s-au dovedit până acum cei mai îndepărtaţi de vreo colaborare cu Traian Băsescu. Noi nu avem niciun fel de protocol de colaborare, nu avem nici un fel de tratative secrete, pe care le-a purtat un om politic foarte apropiat primului-ministru şi un important senator PSD. Mă refer la domnul Ilie Sârbu, care timp de un an şi jumătate, începând din 2007, a purtat tratative secrete cu domnul preşedinte Traian Băsescu. Faptul este recunoscut şi de domnul senator Sârbu", a afirmat Haşotti.

Puiu Haşotti s-a referit şi la fostul candidat social-democrat la Preşedinţie, Mircea Geoană, care a spus ieri că se înşală cel care crede că aliniindu-se cu Băsescu, poate câştiga în 2014.

"Declaraţia lui Mircea Geoană intră în zona penibilului, pentru ca Mircea Geoană a alergat singur şi a ieşit al doilea. Mircea Geoană trebuie să fie ultimul pesedist care să aibă ceva de reproşat lui Crin Antonescu şi Partidului Naţional Liberal. Să nu uităm că PSD împreună cu PNL în 2009 l-au adus pe Mircea Geoană la 55%, iar enorma lui inteligenţă politică l-a determinat să-i facă o vizită lui Vântu şi Traian Băsescu să câştige alegerile prezidenţiale. Singurul vinovat pentru încă un mandat al preşedintelui Băsescu este Mircea Geoană, care în naivitatea lui îşi imaginează că mai poate candida vreodată din partea Partidului Social Democrat la Preşedinţia României. Lucrul acesta nu se va întâmpla niciodată. Dar la Mircea Geoană recunoştinţa este o povară grea"a mai spus Haşotti.

Haşotti: Dacă PSD va merge separat la prezidenţiale, s-ar putea ca viitorul preşedinte să le fie oştil

Liderul senatorilor PNL a avertizat că PSD-ul s-ar putea trezi cu un preşedinte ostil la Cotroceni, dacă va merge separat la prezidenţiale.

"Dacă cineva îşi imaginează că într-un al doilea tur de scrutin lucrurile sunt de pe acum tranşate, se înşală. În situaţia în care USL-ul va avea un candidat, şansele să câştige din primul tur sunt foarte mari. PSD-ul ar trebui să se gândească dacă rupând protocolul şi punând un candidat la Preşedinţie unu - ar avea şanse şi doi - dacă nu cumva există pericolul să existe un preşedinte la Cotroceni care să le fie ostil, indiferent cine le va fi acela", a afirmat Haşotti.