Băsescu tună şi fulgeră: Plagiatorul şi mincinosul de Ponta să se bată cu mine, nu cu fiica mea

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

„Azi discutăm despre atacul nedemn al unui premier care are un titlu ştiinţific dobândit prin plagiat, al unui premier care minte, la adresa fiicei mele”, a declarat miercuri seară preşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta informa, miercuri, că a purtat o discuţie cu grupurile PSD privind constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii publice în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, cu referire la "Cazul Călăraşi".

Recent, în presă au apărut informaţii potrivit cărora fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a achiziţionat un teren agricol de 290 de hectare în zona localităţii Nana, judeţul Călăraşi, beneficiind de sfaturile consilierului prezidenţial Adrian Rădulescu.

La întrebarea unui ziarist dacă în comisia de anchetă se va discuta situaţia procurorului DNA Lucian Papici, răspunsul lui Victor Ponta a fost: „Dacă se va dovedi că un magistrat procuror a folosit funcţia publică pentru interesele private, evident există prevederi legale de sancţionare”.

Decizia premierului Ponta cu privire la comisiile parlamentare l-au înfuriat pe Traian Băsescu.

"Vor fi deontologi care vor spune ca preşedintele să se apere. După unii, preşedintele trebuie să suporte orice, doar pentru că e preşedintele. Vreau să am o reacţie legată de ideile premierului plagiator Victor Viorel Ponta cu privire la o comisie parlamentară. Ca să rămânem în adevărul istoric, pentru că tot ce vorbeşte un plagiator care este şi şeful guvernului este istoric. Dânsul a vorbit astăzi despre două comisii de anchetă. Nu am nimic împotrivă şi chiar cred că este potrivită prima, dar nu voi discuta despre ea. Cea de-a doua se referă la activitatea procurorului DNA, Papici, şi tranzacţia fiicei mele, Ioana Băsescu.

După părerea mea, premierul încearcă să reîncălzească ce nu i-a reuşit cu falsul lui Sorin Roşca Stănescu, şi generează un alt fals dând de înţeles că procurorul Papici a fost implicat în verificarea unor terenuri, premergător achiziţiei acestor terenuri de către Ioana Băsescu, fiica mea.

Premierul ca de obicei, nu numai că poartă înaltul titlu de plagiator, la fel cum eu îl port pe acela de bunic, sunt două titluri înalte în politică şi în viaţa socială. El este doctor plagiator, dar rămâne şi un mare mincinos, înţelege să conducă Guvernul prin minciună şi într-o zi în care are în stradă studenţi, elevi, profesori, la o zi după eşecul Roşia Montană asupra căruia l-am prevenit că nu este legal să trimiţi un contract în Parlament, încearcă să acopere în stil personal, prin minciună, realităţile vieţii de zi cu zi.

Vreau să vă spun că nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici, eu nu m-am întâlnit cu acest om. Singura dată când m-am întâlnit cu procurorul Papici a fost telefonic, astăzi, când l-am sunat şi i-am cerut scuze că din jocuri politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal. Atât am făcut, este prima dată când am vorbit cu procurorul Papici, astăzi la telefon, şi i-am cerut scuze că involuntar a fost amestecat într-un astfel de scandal.

Între timp am aflat care este geneza falsului care, bineînţeles, a plecat tot de la o revistă de falsificare a adevărului, de la Antena 3, ceea ce arată cât de strânsă este legătura între turnătorul Voiculescu şi trustul lui de presă, şi premierul Victor Ponta. Am aflat într-adevăr că procurorul Papici a derulat o anchetă, nu dânsul personal, dânsul era şef de secţie, ci un alt procuror. O anchetă în urma unei reclamaţii din 2012, şi ancheta este în desfăşurare. Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri făcută de către Ioana Băsescu şi procurorul Papici. Pur si simplu este o mistificare a adevărului. Vă pot spune şi cine a făcut plângerea. Este un domn care a lucrat acolo, care a lucrat la staţiunea de cercetări Fundulea, şi plângerea este făcută în 2012, iar în 2013, în luna mai, a depus un memoriu şi la primul-ministru. Deci nu are nicio legătură activitatea pe care a desfăşurat-o DNA în judeţul Călăraşi, şi nu numai în judeţul Călăraşi, cu achiziţia de terenuri pe care a făcut-o Ioana Băsescu.

Plagiatorul nu se opreşte de la minciună, deşi ştia foarte bine că este o anchetă în derulare încă de anul trecut şi pentru care chiar plagiatorul, în calitate de prim-ministru, a primit o petiţie de la un domn în luna martie, anul acesta, merge mai departe şi afirmă. După ce a izbucnit tot acest scandal, repet, generat de trustul Intact al turnătorului Voiculescu, referitor la cei 300.000 de euro cash, cu un credit pe care dacă orice om obişnuit s-ar duce, nu l-ar obţine de la o anumită bancă şi continuă.

Vreau să-i spun plagiatorului mic că dacă are o bătălie politică, să o ducă cu mine, ca între bărbaţi, ca între oameni politici. Fiica mea, Ioana Băsescu, nu este angrenată în politică. Un om care încearcă să antreneze un notar până la urmă, care-şi vede de viaţa lui, de viaţa lui de zi cu zi, într-un scandal politic, trebuie să fie foarte degradat moral. Cred că este de teapa lui Sorin Roşca Stănescu. Pentru corecta informare, însă, vă pot spune că în achiziţia terenului din judeţul Călăraşi fiica mea nu a utilizat nici măcar un leu cash, virările s-au făcut prin bancă, în contul vânzătorului, cum de altfel s-a virat prin bancă, de la CEC, suma pe care fiica mea a luat-o prin credit. Plagiatorul Victor Viorel Ponta crede că în familia Băsescu se fac lucruri cum a văzut el în familia lui politică pe la mătuşa Tamara cu traista de plastic de un leu, te duci la bancă şi depui juma de milion de euro. Ăsta e stilul lor.

Plagiatorul trebuie să ştie că fiica mea este jurist, este un om care respectă legea, ca şi mine, şi că orice plată prin bancă se evidenţiază la Oficiul pentru Spălarea Banilor, orice plată care depăşeşte 10.000 de euro. Nu a existat niciun fel de sumă cash care să fi fost manipulată, manevrată sau înaintată de fiica mea. Totul este transparent şi conform legii.

Îl mai văd pe Ponta că în sfârşit spune şi el ca mine, "dumneavoastră", şi se referă la ziaristul sau ziarista care pune întrebarea, "dumneavoastră nu aţi fi putut lua un astfel de credit". Aşa este. V-am spus că nici eu, cu salariul de preşedinte al României, n-am putut lua acest credit.

În concluzie, încercarea de a implica un procuror, care a coordonat activitatea unui subordonat şi a avut ca dosar o reclamaţie din 2012, încercarea mincinoasă de a-l implica în achiziţia de teren, pe care a făcut-o Ioana, este penibilă şi demnă numai de Ponta, numai de unul ca Victor Ponta. Insistenţa de a face o comisie parlamentară arată că nu a fost o eroare analiza mea, că urmăreau o comisie parlamentară în vederea discreditării. Aşa cum s-a dovedit că a fost un fals cel promovat de SRS şi acesta este un fals şi orice ziarist poate întreba de când a început investigaţia în Călăraşi, care vizează cu totul altceva.

Ce-i pot spune lui Victor Viorel Ponta, plagiator mic şi mincinos: Ponta, dacă vrei să ai dispute politice în timp ce ai probleme cu bugetul, cu studenţii, Roşia Montană, cu gazele de şist, vino să discutăm public noi doi. Las-o pe fiica mea în pace. Iar dacă ai o suspiciune cu privire la fiica mea, fă o reclamaţie la Parchet, dar fă-o cinstit ca să poţi răspunde pentru denunţ calomnios, pune-o cu numele tău, este mesajul meu pentru Victor Ponta”, a precizat şeful statului.

După această declaraţie dură a preşedintelui, jurnaliştii prezenţi au cerut unele precizări ulterioare.

Referitor la sfaturile primite de fiica sa de la consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, Traian Băsescu a precizat: „Sigur că a sfătuit-o, că e un pământ bun, că agricultura are persepective... ca orice entuziast de agriculutură. Dar acest entuziasm nu a fost stârnit de Adrian Rădulescu, ci eu... şi v-am spus mai de mult că mă interesează problema pământului. Aceşti bani (cei 280.000 de euro plătiţi - n.r.) i-a obţinut din muncă şi din alte surse legale.

Eu nu am minţit când v-am spus că nu pot lua creditul. Aşa a fost, iar fiica mea prin natura veniturilor pe ultimii doi ani şi perspectiva pentru anii următori a putut să ia creditul pe 30 de ani. Aici e culpa, minciuna domnului Ponta. Fiica mea este cetăţean privat. Este ridicol să te gândeşti că face comisie de anchetă pentru un privat. Ai ceva cu privatele, reclami la parchet.

Consultarea cu consilierul meu... ideea este dacă e bine să faci agricultură sau nu, şi ca orice agricultor, el o să-ţi spună că e bine. Consultarea reală s-a făcut cu notari, cu actele care au fost confruntate”.

Întrebat dacă serviciile secrete s-au interesat de situaţia juridică a terenului, şeful statului a replicat: „Mi-ar fi jenă să cer unei instituţii a statului, mai ales unei instituţii subordonate, să spunem, cum ar fi serviciile, să se intereseze de soarta unei viitoare achiziţii. Nu vă daţi seama ce deviaţii de gândire putem avea. Cum credeţi că un şef de stat, spune unor servicii-"vedeţi cum e terenul". În primul rând, că nu se pricep, se pricep la hoţi, la terorişi, ce treaba au ei să verifice la cadastru. Cum ar putea gândi cineva că există o astfel de relaţie între un preşedinte şi o instituţie a statului - "du-te şi verifică terenurile că vrea fii-mea să cumpere". Nu. Nu coborâţi atât de jos nivelul la care presupuneţi că funcţionează instituţiile statului”.

Jurnaliştii au vrut să ştie dacă pactul de coabitare va funcţiona în continuare.

„Lăsaţi pactul, discutăm despre atacul nedemn al unui premier care are un titlu ştiinţific dobândit prin plagiat, a unui premier care minte, a unui premier care are problemele bugetului, a unui premier care are mii de oameni în stradă, şi care se ocupă de o bătălie mică cu fiica preşedintelui, care nu e angajată politic”, a subliniat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne