Şapte crize cardiace înregistrate la Maratonul din Beijing din cauza aerului poluat

Şase concurenţi şi un oficial al Maratonului din Beijing au suferit crize cardiace duminică în condiţiile în care calitatea aerului a înregistrat un nivel ridicat de poluare, conform rapoartelor media publicate luni.
Un alergător poartă o masca de protecţie în timp ce participaă la cel de-al 35-lea Maraton Internaţional din Beijing în 20 septembrie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
21.09.2015

Şase concurenţi şi un oficial al Maratonului din Beijing au suferit crize cardiace duminică în condiţiile în care calitatea aerului a înregistrat un nivel ridicat de poluare, conform rapoartelor media publicate luni.

Totuşi, nu a fost înregistrată nicio victimă în cadrul celui de-al 35-lea Maraton Internaţional din Beijing, care a atras aproximativ 30.000 de alergători, a raportat South China Morning Post.

La scurt timp după terminarea cursei, indicele calităţii aerului a fost măsurat la 175 de către staţia de monitorizare a ambasadei SUA. Atunci când acest indice este cuprins între 151 şi 200, se consideră că aerul este nesănătos şi exerciţiile prelungite în aer liber nu sunt recomandate.

Cursa a fost câştigată de kenyanul Mariko Kipchumba, 41 de ani, în 2 ore şi 11 minute.

Beijing - unul din cele mai poluate oraşe din lume

Rezidenţii Beijing-ului sunt “obişnuiţi” cu nivelele extreme ale poluării aerului, în condiţiile în care capitala chineză se numără printre cele mai poluate oraşe ale lumii.

Capitala Chinei este invadată deseori de un smog gros. Poluarea a ajuns la niveluri atât de dezastruoase încât atleţii care au participat la maratonul de anul trecut din Beijing au fost fotografiaţi purtând măşti de gaze pentru a contracara efectele smogului din oraş.

Oamenii de ştiinţă chinezi au identificat în aerul poluat al oraşului Beijing 1.315 specii diferite de microorganisme ce pot fi inhalate, o parte dintre acestea fiind patogene. Chiar dacă o parte dintre microorganismele descoperite în aer erau bacterii inofensive, printre ele s-a găsit şi o cantitate semnificativă de viruşi şi ciuperci. O parte dintre microbi sunt patogeni şi au fost corelaţi cu boli precum alergiile sau bolile sistemului respirator, printre care ”tusea de Beijing”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor