SANAGRA - noua afacere suspectă marca Dan Voiculescu scoasă la iveală
alte articole
După arendarea unei suprafeţe de teren de 2.600 de hectare din judeţul Giurgiu şi după închirierea unei suprafeţe de 117 ha în judeţul Constanţa, a fost descoperită de către jurnalistul Robert Turcescu încă o afacere suspectă legată de Dan Voiculescu. În declaraţia de interese a fondatorului PC, realizatorul TV a descoperit firma SANAGRA din judeţul Mureş, care a arendat 92 de hectare printr-un contract cu ADS, prin încredinţare directă, pentru care statul român încasează o redevenţă aproape neînsemnată.
În declaraţia de interese a lui Dan Voiculescu din 8 februarie 2013 este trecută firmă SANAGRA din judeţul Mureş care, printr-un contract cu ADS încredinţat direct, arendează un teren de 92,96 de hectare.
Aceasta ar fi ultima afacere a lui Dan Voiculescu care este făcută cunoscută acum, ultima dintr-o serie de afaceri făcute pe acelaşi sistem, în care beneficiile statului sunt foarte mici.
Fondatorul PC Dan Voiculescu neagă orice legătură cu afacerile dubioase care au ieşit deja la iveală. De exemplu, acesta nu recunoaşte nici măcar că s-ar afla în spatele firmei Agro Seed Muntenia, adică fosta SC Agro Grivco SRL, care a luat în arendă cele 2.600 de hectare din judeţul Giurgiu, chiar dacă Robert Turcescu a dezvăluit documente, iar jurnaliştii B1 TV au arătat miile de hectare din pământul cel mai mănos al ţării şi au vorbit cu localnicii din zonă, care au afirmat că şi ei ar fi dorit să arendeze terenul, însă nu au ştiut nici măcar că puteau participa la licitaţii.
Fondatorul PC Dan Voiculescu neagă orice legătură cu afacerile dubioase care au ieşit deja la iveală
Însă Dan Voiculescu nu a făcut referire la faptul că la conducerea acestei companii a numit-o pe directoarea departamentului Juridic de la GRIVCO SA, Adina Veronica Boiangiu, iar administrator al aceleiaşi firme este Rada Raeceanu, director economic la SC Compania de Cercetări Aplicative SA - o societate care face parte din acelaşi imperiu al lui Voiculescu.
Robert Turcescu a solicitat informaţii la ADS despre contractele încheiate cu statul. ADS s-a referit la un contract de concesiune din 8.04.2004, care a fost desfiinţat, însă nu a dat detalii despre suprafaţă, locul sau nivelul arendei. Totuşi arată că redevenţa plătită pentru terenul din Giurgiu este de 639 de kilograme de grâu la hectar, pe an.