Salvarea Institutului Cantacuzino. Guvernul alocă 10 milioane de euro pentru relansarea activităţii
alte articole
Aflat în pragul falimentului, Institutul "Cantacuzino" primeşte, în final, ajutorul statului. Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care se reglementează organizarea şi funcţionarea institutului, declarat deja cu puţin timp în urmă, prin OUG, instituţie publică de interes strategic naţional.
La următoarea rectificare bugetară, Ministerul Educaţiei şi Cercetării urmează să primească un buget suplimentar de 10 milioane de euro, bani care vor fi alocaţi Institutului Cantacuzino pentru relansarea activităţii.
"În acest fel se asigură, pentru anul 2015, finanţarea necesară funcţionării institutului în condiţii normale, cu posibilitatea trecerii în perioada următoare la producerea de vaccinuri şi seruri (10 milioane euro). Institutul Cantacuzino funcţionează ca instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, şi desfăşoară activităţi de interes strategic în domeniul asigurării protecţiei stării de sănătate a populaţiei", a transmis Guvernul, în cadrul unui comunicat de presă.
Potrivit hotărârii adoptate, Institutul Cantacuzino desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare în domeniile: infecţii bacteriene, virale şi parazitare şi a vectorilor implicaţi în transmiterea acestora, microbiologie de sănătate publică, biologie celulară şi moleculară, imunologie, biotehnologie şi genetică microbiană. De asemenea, desfăşoară activităţi conexe cercetării şi dezvoltării, în domeniul propriu de activitate.
"Finanţarea Institutului Cantacuzino se asigură din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Numărul maxim de posturi aprobat pentru Institut este de 430", reiese din comunicatul citat.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook