Premierul Victor Ponta s-a întors în ţară

Victor Ponta alături de echipa medicală de la spitalul turc Medipol.
Victor Ponta alături de echipa medicală de la spitalul turc Medipol. (Facebook)

Aflat din 12 iunie în Turcia pentru o operaţie la picior, premierul Victor Ponta s-a întors în final în ţară. Primul său drum a fost la Palatul Victoria unde a fost văzut intrând în cârje.

Aşteptat cu nerăbdare de colegii lui din PSD, dar şi de procurorii DNA care vor să-l audieze în dosarul Şova şi posibil şi în dosarul Herţanu, liderul social-democraţilor va avea, cel mai probabil, o săptămână încărcată.

Victor Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis prin care l-a anunţat că va putea să îşi reaia activitatea de joi, urmând ca şeful statului să semneze un decret în acest sens.

Amintim că premierul Ponta a fost pus sub acuzare pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Şova, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului (conflict de interese).

Dacă pentru primele trei s-a declanşat deja urmărirea penală, pentru infracţiunea săvârşită în calitate de premier era necesară aprobarea Camerei Deputaţilor, care însă, pe 9 iunie, a refuzat ridicarea imunităţii premierului Ponta.

Şeful PSD a plecat din ţară cu puţin timp înainte să fie audiat de procurori, opoziţia susţinând că acesta a ales să plece în Turcia de teamă să nu fie vizat de o măsură de genul controlul judiciar, măsură care, pe baza legislaţiei europene, se execută în orice stat membru UE.

Există o foarte mare probabilitate ca, la întoarcerea în ţară, premierul Victor Ponta să fie audiat nu doar în dosarul Şova, ci şi în dosarul care sunt inculpaţi Iulian Herţanu, cumnatul premierului, deputatul Sebastian Ghiţă, şeful CJ Prahova Mircea Cosma şi fiul său, deputatul PSD, Vlad Cosma.

Recomandăm şi La venirea în ţară, Ponta ar putea să dea cu subsemnatul şi în dosarul Herţanu

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne